Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı
Sevgili Suzi..
Sana koskocaman bahçeli bir ev lazım, balkonla salonla olacak gibi değil, maşallahın var..
|
Seni Allah konuşturuyor abla

ama o yolda emin adımlarla ilerliyorum, şehirde değilse de köyde bir bahçem ve küçük bir evim olacak inşallah
Şimdi size dünkü ebegümeci gezimizden (aslında piknik oldu)ve ganimetimden bahsedeyim. Komşum Hatice teyze, iki kızı, ben ve cüceler dün bulutlu havaya aldırmadan atladık arabaya vurduk kendimizi köye.
Ev ortamına gitmek istemediğim için (zaten 24 saat evdeyiz, bıkmışız) zeytin bahçelerinin olduğu taraflara gittik ve şansımıza bahçelerle ormanın sınırında çok güzel bir yer bulduk.
Postu serdik, Hatice teyze piknik tüpüne çay suyumuzu koydu ilk iş, ben bitki, böcek ortamını keşfe çıktım, arkamda iki çocuk. Kayalar harika delik delik, kaya bahçeleri için çok ideal tasarımlar oluşturmuş tabiat ana. O kayalarda sukulentleri, kaktüsleri düşündüm bir an mest oldum.
Sonra beni ayıltıp bayıltan görüntülerle karşılaştım. Kafkas gülü (orman gülü) çalıları

çiçekli, mis gibi kokularıyla o kadim Akdeniz yeşilliklerinin arasından bana gülüyor. Etrafta o kadar çok vardı ki hangisine bakacağımı, koklayacağımı şaşırdım bir an. Karadenizdeki Kafkas gülünün o keskin limon kolonyasına benzeyen kokusu buradakinde yok, koku oldukça yumuşamış, sümbülleşmiş.

Koku tercihimi buradaki bitkiden yana kullandığımı belirteyim.
Kayaların arasında ve taşlı toprak altında yaz sıcaklarında serin kalıyor sanırım. İnsanların saksıda yaşatamadıkları bitki, Akdeniz doğasının göbeğinde, tabiatın kendi sihriyle gözümüzün önünde salına salına kokular saçıyor.
Aslında çiçekleri geçtikten sonra gelip çelik alacaktım ama Hatice teyze benim heyecanımdan gaza gelip bir tanesini benim için köklemiş, haberim olmadan. Ben de eve gelir gelmez saksıya aldım, inşallah tutar da zavallıyı yurdundan kopardığımıza değer.
Artık doğal ortamından bitki sökmeye içim elvermez hale gelmeye başladım, sanırım bu da bizim gibiler için bir üst level. Yine de dayanamadığımı içimdeki acıya rağmen bazen bitki taşıdığımı itiraf etmeliyim, söz konusu soğanlılar olunca hele
Meşhur kafkas gülümüz (artık Akdeniz gülü) burada. Latincesine henüz bakmadım, burada yetişene farklı bir isim mi verilmiş acaba?
Mevsim güzeli açmaya devam ediyor, nisana kadar da devam eder, mayısta bozulmaya ve de dinlenmeye geçer.
Küçük çiçekli, mis kokulu hercailerim, saksılarda rastgele çimlenmişleri bir araya topladım, iki saksı oldular.
Yılın ilk frezya çiçeği bende açtı

Cüce frezya, mis kokulu, hastalıklara dayanıklı, geçen sene tohumdan yetiştirdiklerim.