Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi KaktüsümBenim
Cevabınız için teşekkür ederim öncelikle. Yazın haftada bir, kışın iki haftada bir olacak şekilde suluyorum. Odamda güneş alacak bir konumda duruyor. Daha fazla alması için balkona yerleştirdim bugün. Bunun dışında ne yapabilirim? Sizce yaşama şansı var mı?
|
Büyüme aşamasında çok zayıf gelişmiş, o yüzden dış etkenlerden çabuk etkileniyor... Güçlü yaz güneşi altında yetişmiş kaktüsler kalın, sağlam ve çok daha dayanıklı oluyor, tam şeklini alıyor.
Balkon soğuksa, bu kadar zayıf bir kaktüsü öldürebilir. Soğuk yerine evin içinde en aydınlık alan şimdilik daha uygun olur.
Bu şekilde ince, cansız gelişmiş kaktüsler sonradan güneş görse de orijinal formlarını almıyorlar. Yani bir opuntia formunu alacak kadar kalınlaşmaz artık. Ama oldukça toparlanır ve bundan sonra vereceği yapraklar (daha doğru ifadeyle dallar) çok canlı ve gerçek formlarında olabilir. Onları ayrıca köklendirip birçok sağlıklı kaktüs elde edebilirsiniz.
Yazın daha sık sulayın. Ben yaz sıcaklarında ve güneş altında tuttuğum kaktüslerimi her gün ya da iki günde bir suluyorum. Önemli olan geçirgen olmayan toprak ya da deliksiz saksı nedeniyle sürekli çamurlaşmış bir toprakta kalmaması. Kışın çok daha az sulanıyor tabii. Ama siz bu kaktüsünüzü evin sıcakça ve en çok güneş ışığı alan yerinde özellikle toparlanana kadar kuru bırakmadan güzelce sulayın.
Eğer o alt kısımlar çürümediyse suladıkça şişecekler ve kaktüsünüz kısa sürede toparlanmaya başlayacaktır.
Bol şans diliyorum...