Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kudret Tezel
Sayın izengin2005 sebep nedir.
|
Sayın Kudret Hocam merhabalar, öncelikle ülkemizde topraksız tarımın gelişimi açısından verdiğiniz emek için çok teşekkür ediyorum.Kendimi tanıtmak gerekirse üniversiteyi yeni bitirmiş ancak okuduğu bölümden ziyade tarımla uğraşmak isteyen bir genç kardeşinizim. Foruma henüz bugün katıldım ama topraksız tarıma epey zamandır ilgi duyuyor ve araştırıyordum.Açmış olduğunuz bu başlığıda başından sonuna eksiksiz okudum.Okuduğumdan anladığım kadarıyla sadece kendi sisteminizle uğraşmıyor, aynı zamanda başkalarınının topraksız sisteminin başarıya ulaşması için emek veriyorsunuz.Bu davranışınız için ayrıca teşekkür ediyorum.Ben önümüzdeki hafta içerisinde denemek ve yapabileceğim hataları görebilmek için küçük çaplı kendi topraksız tarım sistemimi kuracağım.Ancak eylül ekim aylarında köydeki 5 dönümlük araziye topraksız tarım seramı kuracağım için şimdi kuracağım bu küçük sistem bana bir nevi test sürüşü olacak.Şu sıralar sera için sıkı bir maliyet hesabı yapıyorum çünkü hayata atılma yolundaki bu adımımda yapacağım her harcama benim için çok önemli.5 dönümlük bir serada sera bekçisi elzem bir ihtiyaç olacak, bu konuda düşüncelerim nettir.Şimdi daha fazla başınızı ağrıtmadan şunu sormak istiyorum;
-Bir sera bekçisinin bize maliyeti ne olacak ve 5 dönümün ihtiyacını karşılayabilecek mi?
Bu konuda beni cevapsız bırakmaz yardımcı olursanız çok sevinirim.Ellerinizden öpüyorum hocam, Saygılarımla.