Balon dediğiniz erken hasat mevzusunun hiç de öyle olmadığı ağırlıkta...Aksi durumları savunanlar da olsa bunları biliyor da olsak bu durumu savunanlar daha fazla...Bu durumun netlik kazanması resmî belgeler ve araştırmalarla kanıtlanacaktır.Bu mevzuya derin olarak girmek şu an istemiyorum..Çünkü bir sürü alıntı,dokuman uzman yetkin kişi açıklaması girmem gerekecek...Dileyenler internette araştırsın bilgi sahibi olur.
Belirttiğiniz fiyatlara 20 liralara halis zeytinyağı bulunmaz demiyorum.
Dip zeytini ve kalibrasyona girmeyen ufak yağlık tabir edilen zeytini kullanarak 50 derecelerde sıkılan yağ da zeytin yağıdır.Ama değerleri ve faydası ciddi olarak çok düşüktür...
Ben şahsım adına söyleyeyim o yağı ancak yemekler için alır kullanırım.(çiçek yağına karşı olduğum için.çünkü zeytinyağı 200 dercelere kadar kanserojen etki yapmaz.)
Salatalık,sofralık,kahvaltılık,yemelik,içmelik zeytinyağı ise mutlaka soğuk sıkım ve kaliteli zeytinden olmalıdır.dip zeytini yaralı vereli zeytin karıştırılmamalıdır.
Bunu da 30 liradan aşağı bulmanız ve almanız neredeyse imkânsızdır.
Adam sıcak sıkımı %20-30 arası yağ elde ettiği zeytinin yağını 20 liraya veriyor.
Hasat dönemi olup da soğuk sıkım yaptırıp da %15-18 arası yağ elde edecek,kaliteli sofralık yarasız beresiz zeytinleri toplayacak da 20 liraya verecek?
Hayrına verirse verir.Yoksa zararına verir.Hesap ortada,kendi eforumuz ortada durumu bizzat yakından müşahedemiz ortada...
altın kural Zeytinyağı nda şu:
Kaliteli ürün,çabuk sıkım,soğuk sıkım,uygun muhafaza(cam ya da hiç olmadı teneke)
20 liralara bunları garanti edecek biri olsa ne uğraşalım...
Zeytinyağı olayının ne olduğunu çok iyi biliyoruz.
Maalesef vatandaş bilmiyor.
Bilmesi için işin içine girmesi lazım vesselam.
|