Öncelikle herkese selamlar,
Bende küçük bir proje amaçlı topraksız tarım ile ilgilenmeye başladım. Madrasol firmasından marul besin kiti aldım. Söylenildiği şekilde detayları karışımları gerçekleştirdim fakat içerisindeki hammaddelerin ne olduklarını aldığım yer benimle paylaşmadı.
Sistemimi 29 Ocakta kurdum.
Başlangıçta : ph 6,84 ec ,93
1. Gün : ph 6,84 ec 1,05
2. Gün : ph 6,81 ec 1,28
3. Gün : ph 6,71 ec 1,38
4. Gün : ph 6,69 ec 1,46
5. Gün : ph 6,70 ec 1,64
6. Gün : ph 6,72 ec 1,87
Burada ec değerimde çok anormalleşme olduğu için forumda biraz açıklamaları ve yorumları okumaya başladım Kudret Bey'in de tekrardan söylediği gibi su eklemem gerektiğini öğrendim ben su eklemeden ölçüyordum. 6. günde su değişimini yaptım ve günün geri kalanını o suyla devam ettirdim.
Yeni karışımım ph 6,52 ec ,93 yaptım.
7. Gün : ph 6,80 ec 1,10
burada eksildiğini düşündüğüm su kadar eklme yaparak tekrar ölçtüm ph 6,90a ec 1,01 oldu. (bugüne kadar su sanırsam biraz yukardan dökültüğü için sıçrıyor ve azalıyordu.)
8. Gün yani bugün ph 6,96 ec 1,05 civarlarında
Şimdide söyle bir sorunum oluştu ph değerim yükseliyor. Düşünüyorum acaba küçük kalan marulum yüzünden suda farklı tepkimeler oluşuyor mudur ?
Ph değerini dengeleyebilmek için kimya bölümümüzden asit buldum onu kullanmam ne kadar doğru olur ?
Yanlış gittiğim nokta var mı acaba var ise nelerdir merak ediyorum.
Farklı günlerde çektiğim fotograflar ve kök fotograflarınıda
Buradan görebilirsiniz (bu şekilde link vermek doğru değil ise kaldırılabilir veya kaldırabilirim.).
Merak ettiğim birde şu konu var acaba ilave edeceğim suyun ph değerini istediğim değerde ayarlayıp saklasam ve ilavemi ona göre yapsam doğru olur mu?
Açıklamalarınız için şimdiden teşekkürler.