View Single Post
Eski 04-02-2018, 19:31   #111
nazcal
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 22-04-2013
Thumbs down Forum yönetimine sitem

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kiziltan Mesajı Göster
Gercekten iyi arastirip itinayla calismissiniz, tesekkurler. Ileriki safhalari da bekleriz.
Teşekkür ederim. Bu forumu ilk keşfettiğimde sevinmiştim zira ülkemizde tarımla uğraşan insanlar gün geçtikçe azalmakta. Üstüne üstlük çoğunluğu bilimsel yöntemlerden bihaber, kulaktan dolma bilgilerle üretim yapmakta. Buna bir de yetersiz denetim ve geleneksel tohum kullandırmama gibi etkenler eklenince insanlar kendince bazı önlemler almaya yöneldi. Bu durumda da bunu yapmaya çalışanlar bilmediklerini öğrenmek için internete başvuruyorlar. İnternet ortamında bir şey bulmak ise samanlıkta iğne aramak gibi bir şey. Karşılarına çıkan onlarca kaynaktan bir kaçını okumaya çalışsalar da sonuçta bütün vakitlerini aramayla geçiremezler. Aynı zamanda okudukları bir çok şey gereksiz zaman kaybından ibaret olmakta. Bu konuda forumlar iyi birer kaynak olmakla birlikte konuların gereksiz içeriklerle şişirilmesi neticesinde konuyu baştan okumak insanı sıkmakta ve yormakta. Bu nedenle çilek tohumu çimlendirmesiyle ilgili bir konu olmasına rağmen yeni konu açmaya karar vermiştim. Girişte

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nazcal Mesajı Göster
çilek tohumu çimlendirmesiyle ilgili bir kaç konu olmasına rağmen, gerek bilgi kirliliği gerekse anlatılan yöntemlerin çoğunu denemiş ve sonuç alamamış biri olarak son olarak denediğim ve işe yaradığını gördüğüm yöntemi anlatmak üzere yeni konu açmaya karar verdim.
yazmamın sebebi de buydu. Denediğim, oldukça iyi sonuç veren bir yöntemin taşınmasının şık olmadığını belirtmek istiyorum. Şahsen ben konuyu dağıtan bir kaç gereksiz mesaj okuduktan sonra sinirlenir ve o sayfayı kapatırım. Halbuki devamında tam da aradığım bilgi olabilir. Ama düşüncesiz bir kaç insanın geyik muhabbeti nedeniyle ihtiyacım olan bilgiye erişememiş oluyorum. Sonuç olarak burası bir bilgi edinme platformu ve bir her şeyi bir konuda birleştirmek yerine kısa ve öz konuların olması daha yararlı olacaktır diye düşünüyorum. Bu bilgilerin taşınması, silinmesi, değiştirilmesi bana bir şey kaybettirmedi. Fakat sabırsız ve aradığını kolayca bulabilmek isteyen insanlar çok şey kaybedecektir. Bu sadece bir örnek. Buna benzer başka örneklerin de olabileceği düşünülürse doğru bilgiye ulaşamayan insanların hayal kırıklıkları daha iyi anlaşılabilir.

nazcal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön