Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TCM
Ne yapcaksınız ki lahana turşusunu... Onun yanına kuzinede kuru fasulye, pirinç pilavı falan gerek şimdi. En güzeli ben size mor lahana ve nar ekşisi göndereyim, ince ince kıyarsınız lahanaları, nar ekşisiyle sosladınız mı tamamdır...En sağlıklısı bu 
|
Öyle demeyin, eskiyi özlüyorum, benim küçüklüğümde babaannem, anneannem kış gelince dut ağacından yapılmış 100-150 litrelik fıçılarla kurarlardı

Bir fıçı lahana turşusu, bir fıçı biber turşusu (o zaman günümüzdeki gibi çeşit çeşit biber yoktu) içine de yeşil domates, son baharda bozulan bostan tarlasında kalan küçük bostanları da koyarlardı... aahh nerede kaldı o günler.
İşte o günlerden esinlenerek fıçıyla değil ama eh bu kavanozlarla yetinmeye çalışıyorum, özlemlerimi gidermeye çalışıyorum
Bir fıçı da kır armudu ahlatmıdır nedir ondan kurarlardı, öyle kola ymış. fantaymış, gazozmuş nerdeee
Bütün kışı böyle geçirirdik biz, ben özlemeyeyim de kim özlesin

Hem çok faydalı, lahana turşusu doğal prebiyotik ya da probiyotik midir her neyse ben hangisi olduğunu bilemiyorum, siz daha iyi bilirsiniz Doktor bey.
Bukadar uzun yazmak istemezdim ama siz beni çok eskilere götürdünüz, bir ah çeksem karşıki dağlar yıkılır misali
Ha unutmadan, mor lahana ve nar ekşisi de hiç fena olmaz hani, sevgili Suzi Dilaraya aynen katılıyorum.