Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi _Anonim
Verdiğiniz değerli bilgiler için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Öncelikle ****** toprak analizi yaptıracağım köye haber verdim şu bölgeden şu fiyata satmak isteyenin tarlasını alırım diye zaten istediğim alanda akrabaların tarlası var almadan öncede mutlaka analiz yaptırırım. Köyde fazla kalamıyorum köylü olmama rağmen köy işlerini hiç sevmem bakımlarının hepsini eleman tutup ona yaptırmayı düşünüyorum. Profesyonel bilgim yok fazla bir sermaye de bağlamayı düşünmüyorum açıkçası, yaşım dolayısıyla çok güzel bir yatırım fikri olabileceğini düşündüm çünkü araştırdığım kadarı ile badem kilosu 10 ₺ den satılıyor (?). 5 kilo aldığımızı var sayarsak 2.500 ortalama ağacım olmuş oluyor yine de güzel para ediyor. Maliyetimi bilgim fazla olmadığı için hesaplayamıyorum 70 dönüme tel örgüsü 25 bin hesapladım, fidanlar yerine badem dikeceğim için fazla bir harcamam olmaz diye düşünüyorum devletten de destek alabiliyormuşuz sanırsam.
|
Yukarıda yazdıklarınıza istinaden, tavsiyem; Bu işe girmeyin. Sevmediğiniz bir işi, para kazanmak için yapacaksanız ve bu konuda hiç bir bilginiz yoksa, bir de bu işleri eleman tutarak yapacaksanız, hiç girmeyin. Her hangi bir işi sevmeyip, para kazanmak için yapabilirsiniz. Tarım, özellikle meyvecilik sevmeden yapılacak iş değildir.
Bademin kilosu 10 lira, 2500 ağaçtan şu kadar kazanırım diye işe başlıyorsanız, hüsran sizin için kaçınılmazdır.
Devlet desteği tohumdan yetiştirilen badem bahçelerine veriliyor mu bilmiyorum. Bildiğim kadarıyla sertifikalı fidanlarda destekleme var. 70 dekar araziye, 25000 liraya nasıl bir tel ile çevirmeyi planlıyorsunuz? Dikenli tel mi yoksa örgü tel ve beton direkler ile mi? En son anahtar teslim metre fiyatı 22 liraydı.
Arazi alıp, ileride gelir getirir diye bir şey dikecekseniz, bence kavak falan dikin. İlaç budama da istemez.