İki aydır bahçemizin sanal yüzüne uğramamışız, nerelerde çene çalıyorduysak artık...Ondan sonra bahçeden verim bekle...
Aralık sonuna doğru bahçenin bir köşesine kavılca tohumu ekmiştik, 250 gr kadar buğdayımız vardı onu da 10 m. kare kadar yere ekebildik. Sonra internetten siyez buğdayı buldum, onu da bahçenin öteki köşesine ektik iki hafta sonra. Baktım bu hafta sonu bir şeyler çıkıyor topraktan sivri sivri ama bizimkiler mi bilemedim.
Bahçedeki büyük ceviz ağacı kesilmişti sezon sonu. Onun yerine daha küçük chandler ceviz diktik hafta sonu iki tane. İki fidan arasında altı metre var ancak fidanların yan bahçeye yani komşu ile aramızdaki tellere ve etrafındaki kiraz ağacına uzaklıkları üç dört metre arası oldu. Tozlaştırıcı dikmedik, onun yerine bir tane aşılı kestane fidanı diktik. Malum kestane aşılama çalışmalarında başarısız oluyorum, bari direk aşılı alalım. Bunların yanında bölgemizde ufak çaplı tohum fidan etkinliği yapan öğretmenimizden aldığım içi dışı kırmızı posof elması ile iki kök ahududuyu da diktik.
Bir ek bilgi vereyim; kestane çıplak köktü, ahududular da öyle. Cevizler plastik poşette, posof elması da çıplak köktü ancak ben onu geç dikeriz diye saksıya almıştım. Fidancılık işi yapan abimiz bunu duyunca sen bir an önce yaylaya ek onları ki kökleri çalışmaya başlasın, yoksa biraz daha beklersen gelişim açısından bir yıl kaybedersin dedi.
Cevizimiz, fidanın üzerinde beyaz aşı bandı gibi bir şey vardı,
öteki fidandaki sıktığı için çıkardım, bunun üzerindekini havalar soğuk belki sıkıntı olur diye ellemedim.
Cevizin 10 m. ilerisindeki kestane...
İki kök ahududu, yan yana dikiverdik, toprağın üst tabakası buz, zor kazılıyor, hazır açmışken...
Bizim bahçenin komşu tarafından görüntüsü...
Biraz daha sol taraftan, öndeki dal parçaların komşunun ocak yakarken kullandığı budama artıkları. İçerisinde onlarca küçük kuş var...Ne işiniz var soğukta buralarda inin aşağıya...