Konu
:
birnefestoprak / Tohum araştırma ve ticari üretim bahçeleri
View Single Post
01-02-2018, 18:48
#
282
birnefestoprak
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
Diğer bazı denemeler ve verim-yoğun yeşillik üretimi için kurduğum sebze yatakları. Kuşkonmazın, rahatsız edilmeden alışacağı, drenajı iyi olan bir yere ihtiyacı var. Bizim yaz yağmurlarımıza tarla şartlarında dayanması mümkün olmadığı ve mevsim sonunda toprağı alt üst edeceğim için denemeyi bu yataklarda yapıyorum. Birkaç sert dondan sonra kuruyan dalları biçmem gerekiyor. Fideleri tavsiye edilenden daha az aralıklarla diktim ama ben zaten bu tip yoğun, tıkış tıkış yetiştirmeyi seviyorum. Aslında tohumdan yetiştirdiğim için üçüncü yılında verime kalkacaklar ama ilk yıldan itibaren yenmeyecek diye bir kural yok
Tohumu yoğun sıklıkla dikilmiş roka yatakları. Bunları torbalayıp satıyorum (250 gr'ı $3).
Buraya da Ege'nin teresi ekildi. Geniş yapraklı olup, 25-30 günde hasada gelen ve ticari tohumluk olarak satın alabileceğiniz başka bir tere çeşidi olduğunu sanmıyorum. Toprak yüzeyini iyice suladım ve tohumları serptikten sonra yine iyice sulayıp en alttaki resimdeki paneli yatağın üstüne kapattım. Tohumları üstüne tekrar toprak eklemeyeceğim. Güneş vurup tohumları kurutmadan önce çimlenmelerini bekleyip paneli açacağım. Bunlardan tohum almayi ümit ediyorum.
birnefestoprak
Kullanıcının Profilini Göster
Özel Mesaj Gönder
birnefestoprak Kullanıcısının Web Sitesi
birnefestoprak Kullanıcısının Gönderdiği Mesajları Bul