View Single Post
Eski 31-01-2018, 18:28   #2
Muda
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Biraz da biz buradan gelmeden karışalım. Fidanlar arasındaki mesafe çok yakın gibi geldi. Ağacların büyüdükleri zaman her iki taraftan birbirlerine değmeden, içlerine girmeden olması daha uygun gibi. Bazı ağaçlar fazla büyümez iken bazı ağaçlar çok fazla büyüyorlar. Burada bir kiraz bahçesine gittiğimde 6*6 ebadında diktiğini diken kişilerin 7*7 ebadının daha uygun olacaklarını söylediklerini şimdi ise bu şekilde dikmediğine pişman olduğunu söylemişti. Ağaclar çok büyümüştü.

Deldiğiniz yer çapı ne kadar. Zaman ve yeriniz var ise üç delik delip ortadakini kısmı kazma, kürek vs ile alıp kenarlardaki sert tabakayı biraz kırıp fidanı o şekilde dikip üst topraktan bu çukuru doldursanız fidanın daha kolay kök atmasını sağlayabilirsiniz gibi geldi bana. Yapabiliyorsan kendin gel de del derseniz o iş biraz zor. Kendi yerimde dikilecek yapılacak iş çok. Ben de elimden geldiği kadar geniş yer açmaya çalışıyorum. Bir kayayı kırıp oraya toprak taşıyıp diktiğimiz kiraz fidanı en fazla gelişeni oldu. Daha küçük açıp toprak döktüğümüz fidan ise ondan biraz daha küçük. Diğerlerinden ise iki tanesi ölsem mi kalsam mı diye düşünüyor.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön