Bu sistem icin maliyet cok dusuk. Bir tane autopot vana aliyorsunuz 20-30 TL. Borularinizi hepsi ayni yukseklikte olacak sekilde yerlestirip vanayi baglarsaniz tek vanayla 40-50 boruyu kontrol edersiniz. Sizin sistem daha pahali, pompa kullaniyorsunuz, zaman ayari kullaniyorsunuz. Autopot sistemde bunlar yok, elektrik ve vana da yok. Deponus biraz yukarida vana acilinca sivi yercekimiyle kendiliginden sisteme doluyor.
Autopot ile ilgili sitelere bakin, bircok saksi birbirine bagli, siz saksi yerine borulari koyacaksiniz. Tek dikkat edilecek sey borularin birbiri ile tam olarak ayni yukseklikte olmasi, yoksa birisinde 1 cm sivi varken oburunde hic olmayabilir ve ya 5 cm. olur. Cunku bu sistem en bastaki boruda bulunan sivi yuksekligi ile vanayi acip kapatiyor.
Autopot icin asil avantaj siviyi doldurup vana kapaninca bekliyor, sivi tamamen bittikten sonra yeniden acilip dolduruyor. Sifon sistemi oyle degil, soyle dusunun tuvaletteki sifindan biraz su alin hemen dolmaya baslar, autopot tamami bisalmadan acilip doldurmuyor. Bu arada kokler havalanmis da oluyor.
|