Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nanemolla
Sn Sûz_i Dilârâ iki kere zengardenden sardunya fidesi getirttim ilkini yaprakları sararıp sonra kararması yüzünden kaybettim.şimdi ikincisi aynı şekilde sararıyor.nerde hata yapıyorum bir fikriniz varmı? kutudan çıkarır çıkarmaz sararma başlıyor.Sizdekilerin maşallahı var bendemi dışarı atsam
|
Ben bitkiler gelir gelmez saksısını değiştirip
(üretim saksısından kalıp halinde çıkan toprağı dağıtıyorum, kökler toprağı sarmışsa kibarca ayırın ki kökler büyümeye devam edebilsin) doğu balkonuma koyuyorum, sabah güneşini sever sardunya. Yakıcı güneş ışığı almayan pencere arkası da olur. Sulama işini az az yapın, normalde kışın dinlenirler ama güneş alıyorlarsa bir, bir buçuk hafta aralarla az az suluyorum. Asitli su severler, açelya gübresi bulabilirseniz verebilirsiniz ya da limon tuzlu su(1 lt suya bir küçük parça limon tuzunu eritip)*
* Böyle tavsiye ediliyor ama bir ph ölçer bulundurmak en iyisi. Bizim musluk sularının ph 8-9 arası, sardunya ph 5 olan sulara olumlu tepki veriyor. Bunun için de
-ben ph'ını kontrol ede ede azar azar ilave etmek suretiyle- iki litrelik su şişesinde bir yemek kaşığına yakın limon tuzu erittim.
Sizdeki musluk suyunun ph'ını bilmediğim için bir şey diyemeyeceğim, gittigidiyor da ph metre kağıtları var, 3,5 lira gibi bir fiyata.
Sardunyalarınızı güneş alan yere koyun sararma durmazsa -acele etmeyin ama- demir eksikliği olabilir, demir takviyesi yapabilirsiniz.