View Single Post
Eski 27-01-2018, 15:00   #290
Mesut Temiz
Moderatör

Mesut Temiz's Avatar

Giriş Tarihi: 30-05-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gürkan63 Mesajı Göster
Merhaba doğa ve bitki severler,
uzun yıllar kaktüs sevdalısı olarak belli başlı bitkilerle uğraştım,ama geçen hafta yurt dışına çıkan arkadaşım bana bunları bıraktı gitti,kaldım çaresiz bazılarının kökleri dışarıda su istiyor mu (istiyor gibi geldi) saksı ve toprağını değiştirsem olur mu,gibi az biraz bilgi edindim ama tecrübeli arkadaşlar daha iyi yardımcı olabilirler,şimdiden değerli bilgileriniz için teşekkür ederim,bol çiçekli günlere cümleten.
Gürkan Bey başarılı bir lithops yetiştiricisi değilim, sizin gibi uzun yıllardır kaktüs yetiştiriyorum, ama lithops konusunda birkaç girişimim hüsranla ve bitkileri kaybetmemle sonuçlandı.. Sadece şunu söyleyebilirim ki, bunlar kaktüslere kıyasla çok çok hassas bitkiler, çok çok az su istiyorlar ve biraz fazla nem olduğunda maalesef ölüveriyorlar... Kaktüslerimi fazla suladığım, hatta su içinde kaldıkları bile olmuştur, bu yüzden hiç kaktüs kaybetmedim.. Ama inanılmayacak kadar az suladığım lithopslar "aşırı nemden" öldüler... O yüzden kaktüslerle ilgili tecrübelerinizi lithops konusunda tamamen unutup apayrı bir bitki grubu olarak ele almanızı öneririm..
(Kökü dışarıda kalan yan yatmış lithopslarınızı tekrar dikmeniz uygun olur sanırım, ancak diktikten sonra belki hiç sulamamanız gerekiyor olabilir.)

Umarım uzun yıllar başarıyla muhafaza edip çoğaltırsınız güzel lithopslarınızı...

Mesut Temiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön