Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aysunb
En güzeli hepsini öldürün, zehirleyip.Dünya zaten sadece insanlar için yaratıldı.Onları uzaklaştırmak için verdiğiniz mücadeleyi, tedavi etmek, kısırlaştırmak ve beslemek konusunda verseydiniz, en azından iç huzura sahip olurdunuz, sayıları da bu denli artmazdı.Hayvanları yaşam alanından uzaklaştırıp, hiç bilmedikleri bir bölgeye bırakmak sizce ne kadar insancıl..Şok içerisinde yazılanların bir kısmını okudum.İnsanlığımızdan utanıyorum.Peygamber efendimiz, uhud savaşına giderken yavrulayan bir köpek zarar görmesin diye ordunun yönünü değiştirmiş.Başka birşey yazmaya gerek görmüyorum.Sizleri vicdanlarınızla baş başa bırakıyorum.En-am suresi 38. ayet : Yerde yürüyen hayvan ve iki kanadı ile uçan kuşlardan hepsi, ancak sizin gibi ümmetlerdir. Biz o Kitap’ta hiçbir şeyi noksan bırakmadık. Sonra ancak Rab’lerine toplanıp getirilirler.Siz onları bir yere sığdıramasanız da,Rabları insalar gibi onları da ümmeti olarak görüyor.Kıyamet günü hepsi dile gelip konuştuklarında, vereceğiniz cevapları şimdiden hazırlayın. 4 insan bir hayvan etmiyor...
|
Kurandan ayetler paylaşmışsınız ancak günümüzde kaç kişi kendi ihtiyaçlarına göre değil de dinin emirlerine göre yaşıyor acaba? Din neleri emreder?
Namaz kıl (spor olsun diye yatıp kalkmak sağlığa iyi geldiğinden yapanlar var.)
Oruç tut (kilo vermek için iyi bir bahane)
Hacca git (bir seyahat kafa dağıtmak için iyi olabilir. Ayrıca işlerinize de faydası olur. Hacı bu, kazık atmaz gibi)
Kurban kes (ucuz et yemek için iyi bir bahane. Hemen derin dondurucuyu yenileyelim)
Zekat ver (Valla çok sıkışığım. bir dahaki seneye kesin veririm. O da olmazsa kesin 2 ya da 3 sene sonra)
Yukarıdaki yazdıklarımı lütfen saygısızlık olarak almayın. Bu zamanda insanların din anlayışı, dünyada yaşamalarını iyileştirecekse yapılan bir uygulamadan ibaret. Mesela kuran kurban kesmeyle ilgili " kurban etinden bir gram bile yemeyeceksiniz, haram deseydi, kaç kişi birleşip danaya girerdi?