View Single Post
Eski 10-01-2018, 10:23   #11
korucak
Ağaç Dostu

korucak's Avatar

Giriş Tarihi: 10-03-2013
Thumbs down

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahçe heveslisi Mesajı Göster
Sayın korucak; acaba inşaat maliyeti şimdilik ortalama ne kadar tuttu? birde taş evlerde pencere büyütme işlemini nasıl yapıyorlar?
Sn.bahçe heveslisi, şu ana kadar ev için yapılan harcamalar, inşaat malzemeleri ve işçilik olarak yaklaşık 22.000.- TL civarında. bu rakama duvarlar için kullanılan taşlar dahil değil. (evin bahçesinde bol miktarda taş mevcut).geriye iç ve dış sıva işleri,zemin betonu,doğramalar, elk.ve su tesisatı, zemin ve tavan kaplamaları, boya/badana ve bahçe ile ilgili düzenlemeler kalıyor. Onlar için de bir o kadar harcama olacağını tahmin ediyorum. Şu notu da ilave edeyim: Yaklaşık 6 yıldır bu bölgedeyim, birçok insan tanıdım ( inşaat ustası ve malzemeci olarak.). Bu durumun getirdiği avantajlar var. Yeni gelen bir insan için rakamların (Özellikle işçilik)daha farklı olabileceğini düşünüyorum...
Pencere büyütme konusunda şunu söyleyebilirim : Bildiğiniz gibi köy evlerinde beton yok. Pencere ve kapı üstlerinde hatıl var. Çıralı çamdan veya gobar meşesi denilen ağaçtan. Pencere üstlerindeki duvar bu hatılların üstüne örülüyor. Biz kapı ve pencere üstünde kalan duvarları indirip demirli beton kirişler attık.Böylece pencereleri ve kapıları emniyetli bir şekilde genişletip yükseltme imkanımız oldu. Yoksa evin içi 365 gün karanlık olacaktı.

Not: Sözünü ettiğim kirişler dört duvar üzerine atıldı ve demirler birbirine bağlandı.Demir boyu 12 ya da 10 mt., duvarlar 8 mt. Böylece köşeleri demirleri kesmeden dönmüş olduk. bunu da deprem güvenlıği amacıyla yaptık. (Artık ne kadar güvenli ise.. )

korucak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön