Bir de sağlık açısından tecrübelerimi aktarayım.
Benim tüm ailede sülalemde şeker hastası olan yok. Bende gebelik şekeri çıkmıştı doğumdan sonra düzeldi ama tabi risk devam ediyor. Eşimde kolesterol (trigliserit 400'ün üzerindeydi) şeker çok yüksekti HbA1c 7.7 karaciğer yağlanması vardı. O durumda diyabet kolesterol ve tansiyon teşhisi konabilirdi. Endokrinoloji uzmanıyla pazarlık yaptı ben bu değerleri toparlarım diye hocamızda önerilerde bulundu ve ekledi daha çok gençsiniz ne var ölürüm diye düşünmeyin geri kalan ömrünüzü hastalıklarla ilaçlarla geçirmek var dedi.
Eve geldik ve sağlıklı beslenmeye başladık. Yukarıdaki mesajda söylemediğim küçük bir ayrıntı yürüyüş eşim her gün günde 1 saat yürüdü. Ben her gün 4 kez 12-15 dk yürüdüm(işe yürüyerek gidip geldim).
1 ay olmadan benim açlık ataklarım elim ayağım titredi içim ezildi'lerim bitti
1 ay sonraki kan değeri eşimin tamamen normale dönmüştü HbA1c 5.9 Açlık Kan şekeri 89 kolesterol profilinin tümü normale döndü.
Son söz kilo veriş hızımızdaki fark cinsiyete bağlı olabilir sonuçta erkek fizyolojisi biraz daha avantaj sağlıyor, ben bölerek ancak yürüyebildim çünkü spor imkanım yoktu, bir küçücük fark da o çok dikkat etti ben bir kahve yanı çikolata misafirlikte kek börek v.s. (az da olsa ) yedim ve o az da olsa yediklerim hemen ardında 'içim kazındı' olarak döndü hiç sekmedi. Kötü karbonhidrat varsa insülin direnci vardır.
Son 2: Şimdi ben kendimle gurur duyuyorum 10 yaş gençleştin dediklerinde

Eşim de sinir oluyor aman sen niye zayıfladın bir dikkat et sağlığına kötüledin diyenlere