7 aydan fazla olmuş son mesajdan bu yana ama konuyu yukarılara çıkaralım.TCM hocamın belirttiği gibi aslolan yaşam alışkanlığında değişiklik yapmak. İnsanlar nelere alışamıyor şekersiz unsuz da yaşanır gerçekten kafada oturtulmuşsa 'sağlıklı' beslenme hiç de zor olmuyor.
Her akşam çaydanlığı hazırlarken domates biber yıkayıp koyuyoruz sabah kim kalkarsa çayı demliyor zeytin peynir bol biber domates (1 aydır farkettik ki ekmeği de unutuyoruz kahvaltıda) Her hafta pazar alışverişinde listeyi yapıp ona göre alışveriş yapıp ona göre yemek pişiriyoruz.Çorba çoğunlukla oluyor salata mutlaka her öğünde.
Galiba Mart'ın ilk haftası başladık beslenme düzenlemesine eşim 35 kg verdi (yaklaşık 5 ayda sonrasında sabitlendi) ben 15 kg (ikindi kahvesinin yancı! etkisi) ben hala veriyorum.
Hem pratik gözlemim hem teorik bilgim (ben de hekimim) olarak şunu net söyleyebilirim yaşam değişikliği olmazsa kilo verilmez daha doğrusu sağlık geri gelmez.Verilir alınır. Ara öğünler bizi kısıtlıyor hafif aç kalmak iyidir. kabonhidrat ağırlıklı beslenme bizi uıyuşturuyor hem beynimizi hem vücudumuzu. Sebze özellikle salata varsa daha zor acıkılır daha dinç olunur ve çok yeseniz bile yemekten sonra buraların tabiriyle 'yal basmaz' .
Protein çok önemli proteinsiz doyulmaz hangisi olursa olsun bitkisel hayvansal mutlaka protein olmalı.
Düzenli listeli alışveriş yapılınca çok daha ucuza geliyor onu da ilave edeyim.
|