View Single Post
Eski 14-09-2007, 11:37   #507
malina
agaclar.net

malina's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2004
Alıntı:
Ancak, benim şöyle bir önerim olacak: Ağaçları, doğayı ve de insanları, daha doğrusu tüm canlıları seven bir kardeşimiz bir şekilde bu siteye ulaşmış ve bir sorununu dile getirmiş. Daha ilk iletisi. Bir iki ufak tefek, eskilerin tapaj hatası dedikleri türden hata yapmış, örneğin noktadan sonra boşluk koymamış ya da ne bileyim noktadan sonra büyük harf tuşuna basmamış.
Bu arkadaşımız henüz konuk ve onlarca televizyonun yüzlerce aptalca dizilerinin esiri edildiği bir toplumun içinden geliyor. Çevresine duyarlı. Ya da burada daha duyarlı hale gelecek.
Ama o ne? Başlıyor bir bombardıman.
"Arkadaşım önce Türkçene dikkat et."
"Önce falan numaralı iletiyi bir oku istersen."
"İnan dediklerinden bir şey anlamadım."
"Böyle yazarsan inan sana kimse yanıt vermez."
Aslında bu konuda haklısın. Bunun sıkıntısını kendi içimizde de yaşıyoruz.

Alıntı:
Benim önerim dil yanlışları ve imla hataları gibi eleştirilerimizi hemen iletinin altına değil de sözgelimi bu konu başlığı altında yapmamızın daha az kırıcı olacağı yönünde.
Ama şöyle bir durum var. Örnek olarak buraya bakabilirsiniz:
Fotoğraf Yarışmaları: Bir ağaca yerleşmiş ikinci bitki [Eylül 2007]

Cevabının bulunması bu kadar kolay konularda bile başka bir yere ya da ilk mesaja bakmadan soru soran kişiler olarak, buraya bakmayı kim akıl edecek?

Ayrıca üyenin biraz yazıp siteye alışmasını sağladıktan sonra yapacağımız uyarıya "Şimdiye kadar böyle yazıyordum, uyarmak şimdi mi aklınıza geldi" diye soranlara ne cevap vereceğiz?

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön