View Single Post
Eski 07-01-2018, 21:33   #97
vmutaf
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 28-01-2016
Dal Kuruması

Selamlar,
Öncelikle asıl sorumdan önce şunu sormak istiyorum.detaylı foto paylaşmak istiyorum ama telefonumla çektiğim fotoları eklenmiyor. 70kba nasıl çeviricem detaylı fotoyu pixel pixel olur. Herkes nasıl detaylı foto ekleyebiliyor?

Soruma gelecek olursam 2 yıl önce kumkuatımı aldım. Aldıktan sonra Saksı **** toprak değişimi ya da gübre eklemesi yapmadım. İlk yılın sonunda çiçeklendi meyve vermedi. Kışı yaprak dökmeden evimin güneş alan mutfağımda güzel geçirdi ve 2. Yılın sonunda yanına koyduğum süs biber ağacından mıdır nedir yazın inanılmaz çiçeklendi ve kabuledilebilir ölçüde meyve verdi. Kabuledilebilir ölçüden kastım hiç gübre ve toprak değişimi yapmadığım için meyve verdi.Yaprakları ve meyveleri iyi durumdaydı. Fakat evimi taşıdım ve yaklaşık 1 aydır günden güne yaprak döküyo eklediğim fotoğraftaki gibi dalları kuruyup devamındaki yaprakları karararak düşüyo meyveleri dökülüyo. Bu durumu bi kere dahanyaşadım ve ağacımı kaybetmiştim. Bu ikinci ağacım. Ve bu durum olmaya başladı. Soğuktan mı diye ılık bi yere koydum. Hala durum devam ediyo. Fotoğraftaki dalın üstü kararmıştı ve 1 gün önce kesmiştim yeşil yerinden. 1 gün sonra bir baktım kararma devam ediyor. Suyu çok verdiğim için mi dedim suyu kestim 1 hafta önce toprağı nemli hala. Gübre eksikliğinden mi diyecem daha önce neden olmadıda şimdi oldu? Acil yardım rica ediyorum.

Eklenen Resimler

vmutaf Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön