Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Lonicera
Hepsini iyi günlerde büyüt kardeşim. Biraz gecikmeli de olsa, daha fazla mahcup olmadan (bazı aksilikler yüzünden ve sağlık problemleri vs) gönderebildim çok şükür. Bugün bir kaç arkadaşın kargolarını da gönderdim, son olarak pazartesi de gönderip bu seneki fidan paylaşımımı bitirmiş olacağım nasipse. Hani derler ya (biraz kaba olacak ama)'' böğrüme öküz oturdu'' diye, şimdi kalktığını hissedip çok rahatladım vallahi. Geçen yıl bu kadar uzamamıştı. Belki giderek yaşlanıyoruz ya daha bir zor geliyor her şey artık.
|
Çok iyi anlıyorum ben de birine söz verdim mi gönderene kadar üzerimde ağırlığını taşıyorum, bitkileri alan kişiler kıymetini biliyorlar mı bilmiyorum ama o kadar emek harcıyoruz ki!
Ücretsiz başlığında sadece bitki talep etmek için ortaya çıkan ve sonra havaya karışanlar, aldıktan sonra dönüp haber verme lütfunda bulunmayanlar, aldıkları bitkilerin akıbetini bir fotoğrafla da olsun paylaşmayanlar neler neler, bu yaşananlar beni ve daha bir çok bitki sahibi arkadaşı paylaşım yapmaktan soğutuyor. Bizim zamanımız ve bitkilerimiz kıymetsiz mi o kadar böyle harcayıp duralım!
Zaten iyi niyetini ve çalışkanlığını ortaya koyan arkadaşlara da bakışımız hep "bende varsa sende de olur istersen" şeklinde.

Uğraştığı halde yaşatamayanlara sözümüz yok ama bir hevesle bitkileri toplayıp gerekli ilgiyi göstermediği için bitki öldüren arkadaşlar da kusura bakmasınlar.
Bu mumlar
manolya_ ablamdan geçen sene gelenler. 4 tür göndermişti birini yaşatamadım maalesef
SDurul ablamdan üç yıl önce gelen maviş, şubatı bekliyorum ki ayırma işlemi yapacağım, bu sene 13lük saksım çok onlara da biraz paylaştırmayı düşünüyorum, mavi bir nehir gibi yıldız yıldız çiçekleriyle öyle güzel akıyor ki!
Hava bitkim, arkadaşlardan ismini öğrenince aceleyle bakımına dair bir şeyler bakınmıştım, saksısını değiştirmekten vazgeçtim çünkü daha büyük saksıya ihtiyacı yokmuş, kökleri beslenmek için değil sadece tutunmak içinmiş. Yapraklarına su püskürtüyorum yaprağın gövdeyle birleştiği çukurluk bölüme biriken suyla besleniyormuş. Aydınlık ve güneş alan bölümde.
Pitaya ejder meyvesi, Tarsus'ta kendiliğinden yetişen hint incirlerinin tadına baktıktan sonra bunu zengardendan aldım, hint incirinin tadı harika, ama ılıkken yemeyin, dolapta biraz soğutup öyle yiyin, ayy olsa da yesek