Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sûz-i Dilârâ
Bu sene elimdeki frezya soğanlarını (sizden gelen bodurlar hariç) bahçeye dikmiştim, soğanlarını rahat rahat büyütsünler hem serin de bir köşe.
Tabi ki büyüdüler ve yan yatışa geçtiler. Perişan görünüyorlar, bu sene çiçeklenirler mi bilmiyorum o halleri öyle içime batıyor ki hepsi yerlerde. Soğanları ekerken aklıma gelmişti, çubukları karşılıklı uçlara dikip ip bağlayarak destek yapacaktım. Biraz üşengeçlikten biraz da ev sahibi teyzenin temizlik söz konusu oldu mu gözü hiçbir şey görmeyen halinden tırsıp vazgeçmiştim.
Teyze çiçekleri çok seviyor ama avluyu temizlemeye başladı mı işine gelmeyeni yolup yolup atıyor, bu sene tembihleye tembihleye hiç ellemeyeceğine dair söz aldım. Biraz da yaşlılık dizleri ağrıdığından eskisi gibi bahçeye inip çıkamıyor.
Burhaniyedeki frezyaları görünce bunların da büyüdüğünde benimkiler gibi olacağı aklıma geldi. Balkonunuzdakiler gibi onlara da kafes vb. yapacak mısınız?
|
Kardeşim mesajınızı şimdi gördüm.Ben sadece balkonda 2 dondurma kabına dikili çok az kokan ebruli frezyaları amatörce askıya aldım.Diğerlerinin hepsi poyraz,lodos Allaha emanet.
Onlar bir yolunu bulup açıyorlar.Eğer dikili oldukları alan yeterli güneş görmezse daha çok yan yatıyorlar.Aynen tahmin ettiğin gibi Burhaniyeye diktiklerimde yerlerde.Dikerken tam güneş gören alanı orada ayarlayamamışım.Sağlık olsun.Burhaniyede birde 3 büyük saksıya frezya diktim.O saksıları tam güneş gören sokağa açılan avlu kapısının üstüne birinide çatıya yerleştirdim.Bir tanesi yan yatmamış.Ancak toprak çok değil ama biraz ağır geldiki 4.yaprağı sürmeye başladıkları halde boyları biraz kısa kaldı.Bunun yanında çok güçlü büyümüşler.Yaprakları koyu yeşil ve dimdik.
Apartman bahçesine diktikleriniz tam güneş görüyorsa açarlar.Açmazlarsa seneye açarlar.Apartman bahçesi her yerde riskli.Çocuklar,kedicikler,çiçekleri sessizce toplayıveren değerli komşularımız vs.hepsi ayrı sorun.
Bu sene tohumdan yetiştirdiğim kültür türler inşallah sorunsuz açarlar.Öyle ümit ediyorum.Renklerinide çok merak ediyorum.Onlarda darma duman balkonda askılarda idare ediyorlar.Çiçek öyle bir şey ki ek bırak ilgilenme süper olur.Üstüne titrediğin çiçeğin başına gelmeyen kalmaz.Bunu çok kişi bilir.
Bu arada Burhaniyede saksılara diktiğim frezyaların fotoğraflarını geçen ay çekmiştim.Kasım sonu çektiğim fotoğraflarını paylaşayım.Son hallerini Şubat ayında Burhaniyeye gidebilirsem yine paylaşırım.SELAMLAR GÖNDERİYORUM...