Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi devrann
Yeni fidelerde verdi kökten dediğiniz muhtemelen diplerden çıkan filizlerdir o şekilde zaten üretimi yok turunç olur o ekerseniz bir yere sonra üzerine kamkat aşılayabilirsiniz zaten tutmaz o filizlerden hani çekirdekten filan üreteyim dersenizde aynı şekilde aşı yapmak lazım.O filizleri koparmalısınız büyüyünce.
Beş yıllık kamkat yerini bulunca belli bir miktar meyve vermesi gerekli dışarda dikili olduğunu ve organik olarak yetiştirmeye çalıştığınızı varsayarsak öncelikle benim önerim fermente çiftlik gübresi dökmeniz bu organik maddeyi arttıracaktır ve kökler daha rahat ve hızlı gelişecektir,çiçek açma olayı sadece fosforla ilintili olmamakla beraber hayvan gübresi ve yarasa gübresi takviyesi yaparak ,ağaç başına 100g yeterlidir,bunlar çiçek olayını daha iyi konuma getirecektir ve meyve tutumu arttıracaktır ilerleyen safhalarda vinas ekstresiyle potas eksikliğini giderebilirsiniz bu daha kaliteli meyveler elde etmenizi sağlayacak.
Organik olarak yetiştirmiyorsanız yinede en azından biraz hayvan güresi dökmeye çalışın birazda 15-15-15 gübresi ağaç başına 1-1,5 kg kadar eklerseniz bu sorunlar biraz çözülmüş olur.Topraktaki eksikliğe göre bir gübre uygulaması ****** daha iyi olur ama sizin anlattığız şekliyle durum iç açıcı değil gibi o yüzden bu uygulamaları yaparsanız yinede kötü bir uygulama yapmış olmazsınız.
|
Resimde ekledim. Saksıda yetiştiriorum. Kışlarıda eve alıyorum. Çok bilgi sahibi olmadığım için soruyorum. Evet alttan gelen yeni filizler, bunları kesip teni saksıda yetiştirebilir miyim acaba?