View Single Post
Eski 01-01-2018, 09:54   #1
Güler
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,411
Tel Kadayıflı Muhallebi

Arkadaşımız aleydi burada kendi yaptığı muhallebiyi paylaşmış, ben biraz değiştirerek yaptım.

250 gr. taze tel kadayıfı fırın tepsisine koydun. 190 derece turboda kadayıfı hafifçe pembeleştirdim.
Kuruyunca zaten kendiliğinden dağılıyor. Bunun yarısını Paşabahçenin 28x28 lik kare bor camının dibine döşedim. Diğer yarısını muhallebi üstünde kullanmak üzere ayırdım.

1kg. süte bir kahve fincanı mısır nişastası, 1 kahve fincanı buğday nişastası, bir kahve fincanı da un ve 3 kahve fincanı da toz şeker ilave ederek koyu bir muhallebi yaptım. Muhallebiyi ılınmaya bırktım.
Muhallebi ılınınca buna bir vanilya ve bir paket (200 mg) lık miss krema ilave ederek mikserle iyice çırptım.

Muhallebiyi borcam içindeki tel kadayıf üzerine sererek düzelttim ve ayırdığım kalan tel kadayıfı da üzerine yaydım.
Bundan sonrası zevkinize göre süslemeğe kalıyor.

Ben şamfıstık kırıntıları ve file badem kullandım. Buzdolabında iyice soğuyunca dilimleyerek servis yapabilirsiniz.

Hem yapımı çok kolay hem de lezzetli hafif bir tatlı.

Name:  IMG_2312 (600 x 450).jpg
Views: 235
Size:  37.5 KB

Name:  IMG_2319 (600 x 450).jpg
Views: 208
Size:  58.5 KB

Name:  IMG_2321 (600 x 450).jpg
Views: 241
Size:  34.3 KB



Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön