Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cockpit
bazı çeşitler aynı görünse de bildiğiniz gibi çok ufak farklılıklar çeşit değişmesine yol açmakta hatta "aynı" çeşidin farklı renk çiçek açması durumunda da ismi değişiyor.Mesela 1 ve 90 no'lu saksılarımdaki Echinopsis subdenudata dururken 9 no'lu saksıdakini alış nedenim dikenlerinin bulunması 
|
Gerçekten hayli ilginç bende resimleri incelerken dikenli Echinopsis subdenudata dikkatimi çekti bu türde diken varmıydı diye

.Farklı türler elde etmek için yapay tozlaşmayla oluşturulmuş bir varyasyon muhtemelen. Yine muhtemelen amaç aynı farklı türler oluşturup satış miktarını arttırmak bol bol kâr etmek.Aynı zihniyetin uzantısı silikonla bitkilere birşeyler yapıştırarak satışı arttırma çabasında görülüyor.Hayvanlara eziyet gibi bitkilerede eziyete ceza getirilmeli yasaklanmalı.Bitkileri de hayvanlar gibi dünyayı paylaştığımız beraber yaşadığımız canlılar olarak görme duygusu yaygınlaştıkça bunlar azalacaktır.Gerçektende başarımızın kaktüslerin kışı geçirebilme şartlarıyla ve çiçeklenmeleriyle belli olacağına katılıyorum.Aslında çiçeklenme için biraz soğuk görmesi gerekmesine rağmen ben oda içersinde tutuyorum.Hemen hepsini bu yıl edindim ve saksılarına diktim.kimini satın aldım kimini tohumdan yetiştirdim.İlk kışlarını geçirdikleri için çok zorlamamak istedim güzelce topraklarına alışsınlar kök salsınlar büyüyüp gelişsinler zaman zaman sıfırın altına iner bitkileri zorlu şartlarda kaybederim diye düşündüm belki önümüzdeki yıllarda kışı balkonda geçirtirim.Bu nedenle kaktüslerimde çiçeklenme az olabilir diye düşünüyorum. Tabi ki suyu üç haftada-ayda bire düşürdüm periyodunu ve miktarını azalttım.Gayet güzel sağlıklı bir şekilde dinleniyorlar/uyuyorlar.Büyüyüp gelişme hızları neredeyse durdu gibi ancak zamanla renkleri dahada yeşil hale geldi daha bir canlı ve güzel görünmeye başladılar.Kök sistemi yavaş yavaş gelişmeye devam ediyor olabilir. Sizinde kaktüsleriniz gayet güzel ve sağlıklı görünüyorlar.Kolaylıklar dilerim.