View Single Post
Eski 29-12-2017, 11:03   #817
tarku
Ağaç Dostu

tarku's Avatar

Giriş Tarihi: 23-05-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mehmet89 Mesajı Göster
Maalesef bu işlerden sizin kadar anlamıyorum. Ancak araştırıp birşeyler deniyorum. Mesela şu kiraz fidanı bunu ancak internetten alabilirim. İnternetten aldıklarımız da küçücük oluyor. Fidancıya gidip desem yarı bodur şu cins kiraz lazım bana elinde ne varsa verir. Şu cins istiyorsun ondan yok demezler. Fidan dikim harcı istedim o ne dediler? Koyun gübresi varmış onu verdiler.
Zaten aşılama gibi işlerden anlasam bahçede tatsız tuzsuz büyük bir armut var onu güzel bir türe aşılardım. Ne bileyim lime limon var onu da iyi bir limona çevirirdim.
Büyük ve tarım bakanlığı denetiminde olan fidancılardan almanızı öneririm. Bildiğim kadarıyla perakende satışları da var. Hem soğuklama süresi düşük, hem de geççi bir kiraz duymadım. Sweetheart kendine verimli bir çeşit bu yüzden tozlayıcı dikmenize gerek yok. Ziraat 900 verim ve tozlaşma bakımından çok sıkıntılı bir tür. Kendi yiyeceğiniz için bir ağacım olsun ve bu ziraat 900 olsun diyorsanız; Bir fidan alın ve bir kaç sene sonra bir dalına tozlayıcı bir tür aşılatın. Acemi görüşlerim bu kadar.

Fidanın küçük olmasına takılmayın, sağlıklı olsun. Fidanın çapı ve yaşı ne kadar büyürse, tutma oranı o kadar düşer.

tarku Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön