Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zeytinceviz
Teşekkür ederim bilgiler için, çok objektif ve gerçekçi olmuş, ben de araştırmalarım sonucu aynı kanaatlere varmaktayım ama gene de bahsettiğiniz işin zevkini yaşama amacındayım. Arbequina'ya yoğunlaşmıştım ben de . Hayırlısı olur umarım . İyi günler dilerim
|
Tercihlerinizi şöyle yapın:
Lezzetli zeytin yemek için; Gemlik, Edremit, Uslu, Kalamata, Domat tadına bakacaksın.
Lezzetli yağ için; Edremit, Memecik, Çekişte yağlarını tadın.
Arbequina yağlık olarak Avrupa'ya pazarlanıyor. Meyveleri leblebi büyüklüğünde, fakat çekirdekleri küçük ve meyve eti lezzetli. Fide halinde bile verimli.
Yöreye adapte olmuş zeytin çeşidi hata yapmamaınızı sağlar. Zeytin çeşidi hususunda ben risk alırım. Bakım iyi yapılırsa ağaç cömert davranır.
Başarılar dilerim.