View Single Post
Eski 20-12-2017, 15:22   #87
Batı Rüzgarı
Ağaç Dostu

Batı Rüzgarı's Avatar

Giriş Tarihi: 10-09-2015
frezyalarım ve spraxislerim için çözüm buldum.
hepsini çöpe attım
güzelce yapraklarını kolonyalı mendille silmiştim. sonra -2 derece soğukta 2 gece dışarda bıraktım. sonra ayrı bir odanın pencere önüne koydum. bi kaç gün sonra takip ettiğimde tripsler gene el sallıyordu...
sonra bunu ilaçsız halledemeyeceğimi anladım.zaten takip gerektiren bir soğanlı olduğu için pek sıcak bakmıyordum ama frezya kokusunu merak ettiğim için yetiştiriyordum...
kısaca tripsler kazandı.zaten yaprakları haşat etmişlerdi. benek benek olmuş çoğu...
soğanlarıyla beraber çöpe attım. saksıdaki toprakları poşetlere koydum.ağzını sıkıca bağlayıp dışarı koydum...

soğan yapraklarını sıfırladıktan sonra ev içerisinde takip ediyorum. 3 odada saksı vardı.1. odada tripsleri bi kaç gündür görmüyorum.zaten sardunya çeşme ve bodrum papatyasına bulaşmıyor tripsler anladığım kadarıyla.
soğanların olduğu odada günde 2 tane felan çıkıyordu. bugün 1 tane gördüm. tabi gördüğümü direk öteki tarafa yolluyorum... çoğu saksının üstüne poşet geçirdim.bahara kadar böyle kalacaklar.bahar geldiğinde soğanları dışarıya hemen çıkarmayacağım. dışarıdaki bitkilerin bulaşık olup olmadığından emin olmam lazım...eğer dışarıda bir faaliyet görürsem o zaman ilaçlama yapıp ondan sonra diğer bitkileri dışarıya alacağım...

bakalım bu serüven nereye kadar gidecek...
en azından kırmızı örümceği bitirdim... yani en azından ev içerisinde...
kırımızı örümcekle mücadele etmek daha kolaymış...
trips değil mübarek terminatör

Batı Rüzgarı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön