Sn. BayEğrelti;
Benim dışarıdan aldığım bazı bitkilerde de sizin bahsettiğiniz hepsi aynı büyüklükte. sarı toplar çıktı.Ben onları mümkün olduğu kadar ezip herhangibir zararlı yumurtası olma ihtimaline göz önünde bulundurarak imha etmeye çalıştım. Belki gübre olabilir. Aldığım yurtdışından gelen saksılarda gördüm çünkü. Belki burada da saksılıyorlardır. Salyangoz yumurtası diyenler de oldu. Ancak çıkan herhangibir şey görmedim. Canlı organizmaların bir anda tamamen kurutma ihtimali bana göre yok. Önce büyümeleri çoğalmaları lazım çünkü.
Nane köklerinin ölmesi çok ilginç. Onların soğuktan ölme ihtimali bana göre sıfıra yakın. Bendeki eksileri gören yerde ölmediklerine dip köklerin yaşadıklarına göre gübre olma ihtimali yüksek.
Bir tanıdığıma vermiş olduğum kaynana topuzu kaktüsü uzun süre gelişmedi. Daha sonra öldü. Ben saksıyı alarak köklü bir bitki koydum. Bir süre sonra öldü. Yeniden başka bir bitki koydum. O da bir süre sonra öldü. Toprağa bir şey koyup koymadığını sorduğumda birkaç tane güvercin gübresinin konulduğunu öğrendim. Toprağı tamamen attım. Üç yılda biraz güvercin gübresi üç tane bitkiyi öldürmüştü. Kaynana topuzu daha dayanıklı olduğu ve daha önce kök yaptığı için en fazla dayanan o oldu. Kalan bitkiyi en iyisi yıkayıp yeni bir toprağa dikin. Gübre yakmış olabilir.
|