View Single Post
Eski 15-12-2017, 20:51   #11
delta4579
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 27-12-2008
Şehir: Balikesir
Mesajlar: 30
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Muda Mesajı Göster
Sn. Delta4579;

Ürünleriniz çok güzel köklenmişler. Ben de köklendirme hormonu asmada kullanmama rağmen sizdeki gibi bir kök yapısına sahip olmadı. Verdiğim para boşuna gitti benim anladığım. Normal kendi köklenmesini yaptılar.

Aldığınız köklendirme hormonunun markasını ve fiyatını yazmanız mümkün olur mu?

Mavi ladin ile ilgili bir çalışmanız oldu mu. Burada beğendiğim birkaç mavi ladin bulunmakta. Ancak köklendirme ile ilgili sıkıntı var. Havai köklendirme yaparsam ancak daha başarılı olacak gibi. Onun da zamanı önemli. Köklendirme hormonu yapabilirsem başarı şansı daha çok artacak.
Saf İBA hormonunu alkol-suyla karıştırarak kendim hazırlıyorum, çelikleri 5 saniye bandırıyorum.
Sert kış çelikleri için 4000 ppm yoğunluk kullanıyorum.http://www.e-tartes.com/KIMYASALLAR-...t-iba-5gr.html

Bence Çeliklemede köklendirme ortamının havalandırması , nemi , sıcaklığı ve havanın (örtü altının )nemi sıcaklığı hormondan daha önemli.
Bitkinin cinsi , yaşı , çelik alma zamanı,kesim aletlerinin temizliği gibi etmenler de var.

Hormonun etkili olması için ve çeliğin sağlıklı olması için diğer işlemlere de dikkat etmek lazım.

Mavi ladin üretmedim daha önce ,
Bildiğim kadarıyla önce mavi ladin tohumları ekiliyor. Mavi çıkan fidanlar bırakılıyor, yeşil çıkan fidanlara mavi ladin aşılanıyor.


Düzenleyen delta4579 : 15-12-2017 saat 21:23
delta4579 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön