Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sabah
Mine Hanım Merhaba,
Bahçemdeki söğüt kalıntısı -forumda daha önce sormuştum- hakkında peyzaj açısından görüşünüzü alabilir miyim? http://www.agaclar.net/forum/showthr...ht=s%F6%F0%FCt
Bulunduğu yer evin arka bahçesi. Bu kısmı da kontrollü olarak ağaçlandırmaya çalışıyorum. Eve uzak kısımda bir kaç tane bodur meyva ağacı, erguvan, eve yakın kısımda bodur ardıçlar var. Kenarlarda değişik çalılardan oluşan öbekler var. Bu da eve yakın bir kenarda idi. Kalıntı yeşerdi, biz de çıkarmadık. Şimdi de daha çok büyümeden karar vermek zamanı geldi.
Tereddütüm bırakırsak görsel açıdan bahçe için uygun olur mu? Bu formu budasak bir şeye benzer mi? Olduğu gibi bıraksak nasıl olur? Büyüyünce nasıl olacağını bilemiyorum. Yoksa kendisi bonsai adayı olacak. :-)
Eklenti 20396 Eklenti 20399
|
Bahçenizin genel görünüşünü bilmeden bu soruyu cevaplamak zor, bu şekilde çalı gibi büyürse, eve de yakın bir konumda olduğundan hoş durmaz. Siz onu tek gövde bırakacak şekilde kışın budayın.
Eğer bu form hoşunuza gidiyorsa kışın tamamen yapraksızken söküp alın ve evin uzak bir noktasına taşıyın.