View Single Post
Eski 08-12-2017, 16:35   #625
Sûz-i Dilârâ
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Batı Rüzgarı Mesajı Göster

kum zambağı için kumlu toprak ayarlanmış. umarım sadece kuma dikilmemiştir...

peru nergisini kış boyunca hiç sulamayın. ben bi ara suladım ama şimdi bıraktım. bakım klavuzunda da böyle yazıyor. kış boyunca hiç sulanmazmış.hatta yabancı bir kaynakta bu soğana sahip olan biri 2 yıldır açmayan soğanını susuz bırakmış ondan sonra çiçek açabilmiş.yani soğanın biyolojisinde susuz kalmak var... zengarden bakım klavuzunda da bu husus üzerinde ayrıca durulmuş..
Kum zambağını (kim kime çaylak üye mualemesi yapıyor acaba) Tabi ki de sadece kuma dikmedim. Doğal ortamını taklit etmek istedim sadece.

Saksı tabanına su tahliyesi için çakıl taşlar döşedim, ara kısma, solucan gübresi, bahçe toprağı, torf, perlit karışımı toprak, üst kısma da üç parmak kalınlığında kum tabakası yerleştirdim. Soğanlar kum kısmında, kökü toprak kısma salacak şekilde ayarladım.

Aydınlık alanda, sıcak, güney balkonunda duruyor.

Peru nergisini söylediğin şekilde yapmak niyetindeydim, torf, gübre, perlit karışımı toprak hazırladım, diktim, kuzey balkonda güneş almayan yerde baharı beklesin diye bıraktım, susuz ortamda kendiliğinden filiz sürmüş.

"Havalara aldanmıştır, bari üşümesin" deyip kuzey balkondan güney balkona aldım, arada da suladım, soğuklar başlayınca geceleri içeri alıp gündüzleri dışarı çıkarmayı planlıyorum.

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön