View Single Post
Eski 07-12-2017, 18:21   #20
A_NOMAD
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Giriş Tarihi: 09-12-2013
Sarı çiğdem (Sternbergia lutea) saksımda meğer akyıldız (Ornithogalum umbellatum) soğanı da varmış, zaten çoktan uyanmış ve yapraklarını uzatmıştı da ben ancak tomurcuk çıkarınca ne olduğundan emin olabildim. Aynı saksıda uyanan başka soğanlılar da oldu ama ne olduklarını bilmiyorum, eğer tomurcuklanabilirlerse onların da ne olduklarını anlarız

Name:  akyıldız.jpg
Views: 536
Size:  42.9 KB

Önceki gün sevgili Gül Batur'un kaktüs sayfasında yaptığı paylaşımdan sonra yılbaşı kaktüsü (Schlumbergera) aşılama isteğim depreşti zira önceki yıllarda elimdeki kaktüslere aşı yapmayı birçok kez denemiş ama başarılı olamamıştım.

Dün sevgili evdeçiçek, sakdag ve eneskrky'nin verdiği cesaretle -bu sefer son budamadan elimde kalmış olan bir gecelik gelin (Epiphyllum oxypetalum) dal çeliklerine- aşı yaptım, inşallah başarılı olabilirim

Name:  yılbaşı aşılarım.jpg
Views: 459
Size:  31.4 KB

Bugün 'artık zamanıdır' diyerek atlaslarımı içeriye aldım, kışlık mekanlarına yerleştiler. Aslında henüz donlar başlamadı ama yakındır ve son anda aceleyle içeri almaktansa sakin sakin yerleştirmek daha cazip geldi, zaten henüz buralara gelmemiş olsa da İstanbul'da bazı bölgelere kar düşmeye başlamış

Name:  kışlık.jpg
Views: 479
Size:  43.1 KB

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön