Sayın Korucak, madem bizi gaza getirdiniz

sorularımıza da cevap verirsiniz umarım.
Malumunuz forumu ve sizlerin köy evi tamiri konularını okuya okuya gaza gelip, ben de bir köy evi aldığımdan bahsetmiştim. Yaklaşık 2 yıldır sadece bahçe ve çevre düzenlemesi ile vakit geçiriyorum. Kısmetse baharda evi düzenlemeye başlayacağım. Konu ile ilgili bir kaç sorum olacak.
İlki ile başlıyorum

Evi tadilat için her hangi bir başvuru gerekiyor mu?
Buraya nereden geldik derseniz, evi bir mimara gösterdiğimde illaki bir tadilat projesi çizilmesi gerektiği, akabinde belediyeye başvuru yapılması ve harcının ödenmesi gerektiği bunun yaklaşık 8000 ila 10.000 tl ye mâl olacağı konusunda ısrarlı.
Ancak; yaptığım araştırmaya göre mimar arkadaşla sanırım bakış açılarımız farklı
3194 S.lı İmar Kanunu MADDE 21
YAPI RUHSATİYESİ :
Bu Kanunun kapsamına giren bütün yapılar için 26 ncı maddede belirtilen istisna dışında belediye veya valiliklerden yapı ruhsatiyesi alınması mecburidir.
Ruhsat alınmış yapılarda herhangi bir değişiklik yapılması da yeniden ruhsat alınmasına bağlıdır. Bu durumda; bağımsız bölümlerin brüt alanı artmıyorsa ve nitelik değişmiyorsa ruhsat, hiçbir vergi, resim ve harca tabi olmaz.
Not: Konuyu takip eden mimar, mühendis arkadaşlar; buradan konu ile ilgili fikir, deneyim ve bilgilerini paylaşırlarsa sevinirim.