View Single Post
Eski 05-12-2017, 11:23   #4
devrann
Ağaç Dostu

devrann's Avatar

Giriş Tarihi: 11-07-2017
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kartezyenx Mesajı Göster
devran bey peki ağaç uykudayken kök emme yapar mı faydası olurmu aliette sistemik bir ilaç zaten yapraklar sarardı dökülüyor yapraktan verme şansım yok kökten vereceğim kök emermi bu dönemde , 2 . soru bordo bulamacı gelişime ket vuruyor mu , kullacağım zaten ama ağaçların aralık döneminin geçmesini bekliyorum amacım aralık ayını ağaçlar sağlıklı geçirsin bunu yaparken gelişim engelleme etkisi olan şeyler kullanmayıp o tür şeyleri aralıktan sonra kulanayım diyorum, bordo bulamacın gelişimi ağacın tolere edebileceği kadar yani azda olsa engelleyici etkisini bir kişiden duydum kendi fikrim değil
Evet aliyette sistemik olduğu için bitkiye taşınır illa yaprak olması gerekliliği yok su ile bitkiye taşınabilir.
Normal şartlarda bakır içerikli ürünler hem üstten hemde damladan olsun normal dozlarda sıkıntı yaratmaz ancak yüksek doz uygulamalarda gelişmeyi azaltır yavaşlatır. Bordo bulamacının 2 uygulaması olur kışın birde bahar döneminde,bahar döneminde düşük doz uygulanır ki gözleri yakıp sorun yaratmasın şu dönemde sorun olmaz.

devrann Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön