View Single Post
Eski 30-11-2017, 09:46   #118
Jezebel
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

Giriş Tarihi: 05-02-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Musa Gündoğan Mesajı Göster
sayın jezebel
.

sizlerin hayvansal ürünleri tüketmemeniz tercih nedeni olabilir fakat tüketenlere de katliam yapıyorlar gibi bakmanız doğru değil kanaatindeyim.

30 yıllık hekimlere güveniyorsanız dünya sağlık örgütü ve benzer kuruluşlar insanların özellikle küçük çocukların günlük 100 gr. et ve ürünlerini tüketmesi gerektiğini savunuyor.

dolayısıyla sizin tercihleriniz inanca dönüşmüş durumda o nedenle ne ben sizi bu anlamda tatmin edebilirim ne de siz beni.

inancınıza saygılıyım.

Selametle

Ne doğru tespit.
Dünyaya dev bir mezbaha olarak bakıyorum.
Et tüketenleri de, taze veya bayat ceset parçalarını çiğ ve farklı derecelerde pişmiş tüketen şuursuzlar olarak görüyorum.
Dünyayı ve insanları belki değiştiremem. Gücüm yetmeyebilir.
Ne de olsa ben ve benim gibiler 3-5 kişi.
Et üreticileri da ellerinde dev şirketler, güçlü basın, reklamlar.
Yalan makinaları var. Ürettiklerini size süslü ambalaj ve imajla pazarlayıp paranızı alacaklar.
Siz de büyülenmiş gibi para ve sağlığınızı onlara teslim edeceksiniz.
Güle oynaya, seve seve.
Ama unuttuğunuz bir şey var Peygamber de bir zamanlar tüm Dünyaya karşı tek adamdı.
Ve Allah Habilin kendisine sunduğu tarım ürünlerini kabul ederken Kabil'in kurban ettiği hayvanları kabul etmedi.
Bu hayvan kesen Kabil hayvanlardan sonra öz kardeşini de kesti...
Bazen bunları da oturun düşünün.
Herkes gibi olmak zorunda değilsiniz.
Dünya sağlık örgütüne de para verenler var, onlar da fotosentez yaparak yaşamıyorlar.
İnsan ve örgütlerin de fiyatları olabiliyor.
Parayı veren düdüğü çalar.
Mecaz bu, insanlar da örgütler de talep edileni söyler, nabza göre şerbet verir, havaya göre raks eder, akıntıya yüzer...
Benim bakış açım bu. Beğenmeye bilirsiniz. Zaten gayem bu değil.
Buraya gelmek için çok yol katettim.

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön