Özellikle benim gibi sınırlı sayıda çeşide sahip olanlar için durgun bir dönemdeyiz, bu dönem schlumbergera ve seneciolardan tomurcuk bekliyordum ancak maalesef görünen o ki seneciolarımın hiç öyle bir niyetleri yok.
Gerçi nasıl oldu anlamadım ama ilk kez yaprak bitleriyle tanıştılar, hem de bu mevsimde! Bir de onlarla mücadele ettik, şimdilik başarılı olmuşa benziyoruz, umarım devamı gelmez. Tomurcuklanmalarına o namıssız yaprak bitleri mani oldu muhtemelen, bu vakitten sonra da tomurcuklanabilirler mi, bilemiyorum...
Menekşelerin çiçekleriyle oyalanıyorum ben de mecburen
Pembe menekşem çiçekleri geçtikten sonra normal olarak dinlendi, bu istirahatten sonra tomurcuklarla uyanmasını beklerken bizimki yine yaprak aralarından yavrulamaya geçti! Doymadı, doyamadı bir türlü
En azından mor menekşem onun aklına uymayarak tomurcuklarla uyandı
Beyaz menekşemin çiçek yapısı değişik, diğerleri gibi derli-toplu çiçeklenmiyor ama maşallah çiçeklenmeyi sevmiş olmalı ki hiç dinlenmeden sürekli tomurcuklu/çiçekli
Bu arada soğanlılarım güzel güzel uyanıyorlar, onları takip etmek oldukça keyifli...
Schlumbergeralarım da yavaş yavaş tomurcuklarını büyütüyorlar, gösterişli çiçeklerine kavuşmak için sabırsızlanıyorum