Konu: Anemon
View Single Post
Eski 24-11-2017, 17:06   #178
Muda
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,802
Onları uyandır, böylece büyümenin vakti geldiğini bilirler
Anemon soğanları genellikle büyümeye hazır hale getirmek için önceden ekilerek hazırlanmış bir emmekten yararlanırlar. Bahçeye çıkmadan önce, 2-4 saat veya gece boyunca küçük bir su kabında anemon soğanları ıslatın. Bu onları daha hızlı filizlenmeye ve büyümeye teşvik edecek, böylece bahçedeki ilk sonbaharın kökleri için iyi bir ağ geliştiriyorlar.

BİTKİ
DERİNLİĞİ DÖKÜM

3 inç

SU
MİKTARI

Aktif büyüme sırasında orta dereceli, kuru yaz uykusu

SUNLIGHT
MİKTARI

Tam güneşten yarım güne güneş

ÖĞRETİM PROKSİMYONU

Dikim Arasında 3-4 Inç
TÜM ANEMON ALIŞVERİŞ
Açık Yataklar
Toprağın iyi drene olduğu bir yer bulun. Sert yağmurdan 5-6 saat sonra hala su birikintileri varsa, başka bir siteyi ararız. Ya da drenajı iyileştirmek için 2-3 "seviyesini yükseltmek için organik materyal ilavesi ile toprağı değiştirin Turba yosunu, komposto, toprak kabuğu veya ayrışmış gübrenin hepsi iyi çalışır ve yaygın olarak bulunur Anemonlar toprak hakkında telaşlı olmazken, iyi drenaj sağlayan topraklarda en iyi performansı göstereceklerdir.
Anemonlarınıza nerede yarım gün güneş alacaklarını yerleştirin.
Onlara biraz uyandırma çağrısı yapmak için ampullerinizi ılık suda birkaç saat bekletin. Bir dalış yaparken toprağı hazırlayabilir, ekim düzeninizi tasarlayabilir, işler yönetebilir ya da rahatlayabilirsiniz.
Delikleri kazın ve anemonları 1-2 "inceltin. Ampulün hangi tarafının yukarı bakması gerektiği konusunda endişelenmeyin. Ampullerin konumuna bakılmaksızın, hala büyürler. Anantaralar tipik olarak hangi yoldan çıktığını bulabilir. (Zeki, ha?)
Dikimden sonra, su maymunlarını iyi, toprak hafifçe ıslatılmalı ve ampullerin etrafına yerleşti- rilmelidir. Kökler sonbaharda oluşacak. Sıcak bölgelerde sonbaharda bir miktar gelişebilir. İlkbaharda tomurcuklan ve çiçekler üretilir.
Çiçek açtığınızda, küçük buketler için anemon çiçekleri kesmekten çekinmeyin. Bu bitkilere zarar vermez.
Mevsim çiçeklenme bittikten sonra yeşilliği yerinde bırakın; Kesme Yapraklar güneş ışığını toplar, fotosentez yoluyla yemek yaratır ve gelecek için ampulleri güçlendirir. Aktif büyüme dönemlerinde su; haftada yaklaşık 1 inç nem iyi bir tahmin.
Yaz bitiminde yapraklar sararacak ve bitki durgunluğa kaydığında ölecek. Bu noktada yeşillik çoktan çıkarılabilir. Anemonlarınız, bir sonraki büyüme döngüsüne başlamadan önce birkaç ay dinlenir.


Tencere, fıçılar, küvetler ve kutular
Kaplarınızı kaliteli, iyi drene edilmiş bir toprakla doldurun. Hemen hemen piyasada bulunan herhangi bir saksı hazırlama ortamı iyi çalışacaktır. Yeterli drenaj deliği olduğundan emin olun; anemon soğanları asla su altında kalmış topraklarda oturmamalı veya çürümeye başlanmalıdır.
Anemonlarınıza nerede yarım gün güneş alacaklarını yerleştirin.
Onlara biraz uyandırma çağrısı yapmak için ampullerinizi birkaç saat veya bir gece boyunca ılık suda bekletin. Bu onların ilk sonbaharında iyi güçlü kökleri geliştirmelerine yardımcı olacaktır.
Delikleri kazın ve en parlak görüntüler için anemonları 1-2 inç ve sadece bir inç ya da iki bitki sıkın. Ampulün hangi tarafının yukarı bakması gerektiği konusunda endişelenmeyin. Ampullerin konumuna bakılmaksızın, hala büyürler. Anantaralar tipik olarak hangi yoldan çıktığını bulabilir.
Dikimden sonra, kaplarınızı iyice suya alın, toprağı nazikçe soğumaya ve böylece ampullerin çevresine yerleşir. Sonbaharda kökler oluşacak. Sıcak bölgelerde sonbaharda bazı yapraklar da gelişebilir. İlkbaharda tomurcuklan ve çiçekler üretilir.
Çiçekli kapların tadını çıkarın, isterseniz birkaç çiçek sürünerek. Bu, bitkilerinize zarar vermez.
Mevsim çiçeklenme bittikten sonra yeşilliği yerinde bırakın; Kesme Yapraklar güneş ışığını toplar, fotosentez yoluyla yemek yaratır ve gelecek için ampulleri güçlendirir. Aktif büyüme periyotlarında su, haftada yaklaşık 1 "su gerekir.
Yaz bitiminde yapraklar sararacak ve bitki durgunluğa kaydığında ölecek. Bu noktada yeşillik çoktan çıkarılabilir. Anemonlarınız, bir sonraki büyüme döngüsüne başlamadan önce birkaç ay dinlenir.

https://www.easytogrowbulbs.com/page...planting-guide

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön