Konu: Anemon
View Single Post
Eski 24-11-2017, 17:05   #176
Muda
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi celalamca Mesajı Göster
Marketten alınan anemon soğan paketlerinin arkasında "resim-işaretler" vardır.Anemon için "çok yıllık" işareti bulunmaz...Sebebi Ankara gibi kışı çetin geçen yerlerde anemon soğanlarının kışı çıkaramamasından kaynaklanır.Ankarada kapalı balkonda olabilir belki...ama bahçede kesin olmaz.
Ben de oldukça fazla anemon yumrusu dikmeme rağmen ancak üç dört tanesinden çiçek alabildim.Yukarıda 171. ve 172. mesajlarımda çiçekli resimleri görülüyor. Bulunduğu yer Afyonkarahisar. Rakım ise 1280 civarı. Bu yıl şu anda iki tane çıkmış filiz bulunmakta. Çok fazla güneş görmeyen bir yerdeler. Yarım gün en azından güneş aldıklarını düşünüyorum. Geçen yıl dikmiştim. Ancak dikim zamanını tam olarak hatırlayamıyorum. Muhtemelen sonbaharda diktiğim için bu yıl çiçek açtılar. Umarım ölmeden çoğalırlar. İthal oldukları için sağlamlıkları konusunda bir şey diyemiyorum.

Kışın çıkmama nedeni drenaj sorunu nedeni ile olabilir mi. Kısmi olarak benim dikmiş olduğum yerde de toprak ıslak kalabilir. Ancak aradan zaman geçince ıslaklık eğim nedeni ile gitmekte.

Bu yılı da atlatırlarsa soğuklara dayanıklılıklarını kanıtlamış olacaklar.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön