Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi megbilgi
NPK denemesi yapan yok mu hiç 
Deneyen varsa bir yorum yazabilir mi, sonuçlar neler...
.
|
Ben yaptım.Sayın megbilgi.
Geçen sene, evin terasında,Temmuz ayında başladım,eylül sonu gibi sonlandırdım.
Tohumdan 5 adet saksıda salatalık yetiştirdim.Tarımın T sinden anlamam.Bişeyler üretmek insanı çok mutlu ediyor.
Sadece perlit ve 20-20-20 NPK ile(Gübretaş tan aldım.),başlangıçtan sonuna kadar.İlk tohum attığımda,0,4 ec 6,5 ph ile camsil şişesinin içine koydum,ilk yapraklar çıkana kadar fısfıs ile besledim.Sonra 1,8-2,5 arası ec ile 6,5-7,0 ph ile(içme suyunun ec si 0,7)
sonuna kadar devam ettim.Bazen günde bir defa,bazen günde 2 defa,her saksıya 2 litre civarı besin verdim,elle yavaş yavaş dibine döktüm.Geri dönüş yok alltan akanı kullanmadım.Birer ay arayla iki defa,bolca sadece su verdim. budama yapmadım hiç.Ana boyu 3 metreyi geçti.yan sürgünler 1 - 1,5 metre civarıydı en son.Tohumlar F1 di ama ne cins olduğunu bilmiyorum.İşlerim dolayısı ile,bir gün baktım 2 gün bakamadım,2 gün baktım 3 gün bakamadım,çok fazla ilgilenemedim,açan her çiçek salatalık verdi, baya bi salatalık yedik.Lezzezide çok güzeldi.Çok anormal bi sorunla karşılaşmadım.birde, gene gübretaş dan combi gübrede aldım,combi yi sadece bir defa yapraklardan verdim.
Bu sene kudret hocam dan da,taze sarımsak üretmek için besin kiti aldım,onuda sadece perlitte yaptım,pazardan aldığım iri boy taşkö
prü sarımsak dişlerini ektim,çok güzel yetiştiler ama,sarımsak yaprakları çok ince geldi bana,yani yeşil soğan gibi olacak zannettim ben.Bu şekilde taze soğan bağı gibi bağlamaya kalkarsak,epey bi sarımsak gidecek.Taze sarımsak fiyatlarını bilmiyorum ama Ticari için biraz zor görünüyor. Tadı mükemmel ötesi.
Köyde değersiz tarlamız çok ama maddi durumum iyi olmadığı için yapamıyorum.
Anlatım bozukluğu için kusura bakmayın.Yazmayı beceremiyorum,okumayı çok seviyorum.Bir çok konuya,bu yüzden yazamıyorum.
Bi fotoğraf kalmış pc de.