View Single Post
Eski 23-11-2017, 08:55   #228
nk_tarim
Ağaç Dostu

nk_tarim's Avatar

Giriş Tarihi: 18-06-2016
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Haylazster Mesajı Göster
Uygun basit zahmetsiz bir deneme yapmak istedim hafife aldigimi dusunuyorum daha dogrusu durust olmak gerekirse kudret hocam dan gubre aldim onunla deneme yapicagim kismet olursa
Merhaba,

Evet pratik bir yol olur düşüncesi ile tek bileşenle bir çözelti hazırlamak ve bu çözeltide sadece EC kontrolü ile yol almak düşüncesi cezbediyor ama sizin de ifade ettiğiniz gibi topraklı tarım için tasarlanmış NPK x-y-z ve mikro besin içeren bir besin karışımı ile bir topraksız sistemde başarı elde etmek düşüncesi topraksız tarımın teorisine tamamen ters düşüyor. Elde edilecek başarı tamamıyla şans eseri olacaktır desek yanlış olmaz. Şans eseridir çünkü; bitkinin besin ihtiyacı (ilgili akademik çalışmalarla belirlenmiş olan) göz önünde tutulmadan, bu ihtiyaca göre kimyasal tuz içeriği göz önünde tutulmadan yol almaya çalışmanın bir temeli yok. Kudret beyden malzeme tedarik etmenize sevindim. Eğer işin teorisine ya da Kudret beyin ifadesiyle "işin ruhuna" girmek istemiyorsanız bu şekilde tedarik ile çok zevkli ve rahat bir şekilde yol alabileceğinizi düşünüyorum. Yok eğer ruhunu yakalamadan olmaz diyorsanız forumumuz ve katkı koyan değerli insanlarımız sağolsun tüm bilgi burada... İyi çalışmalar...

nk_tarim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön