View Single Post
Eski 21-11-2017, 11:22   #11
its_just_a_ride
Ağaç Dostu

its_just_a_ride's Avatar

Giriş Tarihi: 08-09-2017
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak Mesajı Göster
Sn its_just_a_ride,

Ben Batı tıbbını reddeden biri değilim; B12 eksikliği olan etçil insanlar takviye vitamin de alabilirler.

Şehirde yaşayan insanlar gıda ormanı uygulamasını nasıl yapacak anlayamıyorum ki. Münferit uygulamada gayet güzel ama büyük nüfuslar nasıl beslenecek? Sonuçta topyekün değişen bir gıda sisteminden bahsediyorsunuz. Ben de diyorum ki bu tip bir sistemin sürdürülebilirliğini nasıl sağlayacaksınız (sorunun büyük bölümü sürdürülebilirlikten kaynaklanıyor)?
Sn. birnefestoprak,

Dünya'nın bu noktaya gelmesinde yerel yönetimler ve kanun koyucular kadar insanların da payı var. İnsan nerede yaşadığından bağımsız olarak temiz ve adil gıdaya erişim talep edebilir. Ancak insanlık gıdaya o kadar yabancılaşmış ki sağlıklı beslenmeyi yalnızca et tüketimi ve diğer lüks gıdaların tüketimi olarak benimsemeye başlamış. Beslenmek de en az yaşama uğraşı kadar bilinç gerektiren bir iş. Haklısınız, şehirde yaşayanlar bırakın gıda ormanını, bir avuç toprak dahi bulamıyor. Toprağa para verip saksıda bir şeyler yetiştirmeye çalışıyor. Ancak kentlerde yaşayanlar kendi kent bostanlarını inşa edebilseler, (gerekli bürokratik adımları aştıklarını varsayıyorum) şehirlerdeki uyduruk peyzajların yerini gıda üreten çoklukültür sistemleri yer alsa inanın o zaman biraz daha farklı bakılacak dünya'ya. Küba'daki sürdürülebilir kent tarımı hakkında bilginiz vardır diye umuyorum. Buralarda da bunu başarmamız için ambargo yemeyi beklememize gerek yok küba'daki gibi. Gerçi samanı ithal edebiliyorduk değil mi? Sıkıntı yok öyleyse.

Konuyu daha fazla dağıtmak istemiyorum. Hiç kimse şu anki gidişatın daha sürdürülebilir olduğunu ve buna mecbur olduğumuzu iddia edemez. Veriler ortada. Ha siz et ve hayvansal salgılar tüketilerek yerkürede ikamet edebiliriz diyorsanız o "yalnızca" sizin kendi düşünceniz olabilir. Gerçeği değiştirmez.

its_just_a_ride Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön