Sayın Musa Gündogan
Sadece tahmin yürütürsem belki dogal bir mutasyon pasif bir geni aktifleştirmiş olabilir.
Sizin sorunuza cevap ararken ilginç bir şey öğrendim. Acı bibere acılıgını veren etken madde kuşları etkilemiyormuş. Bu kuşların benim tohum için ayırdığım acı biberleri nasıl kütür kütür yediğini açıklıyor.
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Musa Gündoğan
tohum çapraz tozlaşmalarını okurken bir şey farkettim.
bu sene biberlerimizden (tohumluklarımızın dışındaki) tatlı olan bir biberin dalından kopardığım biber inanılmaz acı çıktı aynı daldan başkasını kopardığımda hatta hepsini kopararak tadına baktığımda hepsi tatlıydı. sadece o bir tanesinin acı olması çapraz tozlaşmayla mı açıklanır?. çünkü bildiğim kadarıyla çapraz tozlaşma sonraki nesillerde etkisini gösteriyor. bu şekilde doğrudan meyvede göstermesi mümkün müdür?
|