View Single Post
Eski 09-11-2017, 19:11   #14
pria
Ağaç Dostu.

pria's Avatar

Giriş Tarihi: 06-08-2009
Nihayet dört gün önce zeytin hasatını bitirdim ve yağlarımızı lâklı tenekeye koyduk..5.6 kilo zeytinden bir litre yağ aldım..oldukça erken hasat edilen zeytin için iyi bir oran..Fabrikanın olduğu köyde henüz yeşil olarak getirilen zeytinlerden 7 - 10 kilodan bir kilo yağ çıkıyordu..
Bir akrabam, 2 çuval da yabani zeytin topladı, onları da karıştırdım aroma ve daha bi doğallık katsın, diye..
Yağım yeşilimsi, meyve suyu gibi, henüz bulanık, yoğun aromalı..hafiften bi acılık var ama genizi tırmalamıyor..bu da normal..
Köye gelince ilk işim köy ekmeğini bandıra bandıra yiyerek yorgunluğumu atmaya çalıştım..
Bu yıl çok yordular beni..130 zeytini kepçeyle kökleyip Belediye alacak..30 adet yeter bana..belki de seneye hiç elimi sürmeyeceğim bıkkınlıktan..sağlığımı alacak bunca ağaç benim..

Teneke sele yapacaktım ama vazgeçtim..Nedeni de hem dolu vuruklarına güvenemedim, hem de ayıklamak ayrı bir dert olacaktı..toplama işini bi akraba kızımız yaptı..eşi, 2 oğlu ve 2 akrabasıyla ben dahil 7 kişi olduk..köy kadınlarına güvenip bir kişi bile çağırmadı..çünkü köy kadınları bizim buralarda çok kibar, birgün gelip bıkıp kaçıyorlar zeytin işinden..akraba kızımız köyde en güvendiğim insandır..İstanbul'a gitmesi gerekiyordu, sırf söz verdiği için erteledi..bir de zeytin ayıklama, kurma işiyle vaktini almayı vicdanıma sığdıramadım..

Neyse, bu da gelip geçti..

Eklenen Resimler

pria Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön