View Single Post
Eski 08-11-2017, 14:46   #14
A_NOMAD
Ağaç Dostu

A_NOMAD's Avatar

Giriş Tarihi: 09-12-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Melisa16 Mesajı Göster
Merhaba Sayın A_NOMAD, Yıldız Hanım'ın kış bakımını nasıl yapıyorsunuz? Donlardan, soğuklardan etkilenme ölçütü nedir? Soğuklama ihtiyacı var mıdır yoksa ev içerisine mi alınmalı?...

Aman efendim 'engin tecrübe' demeyelim de 'naçizane tecrübe'lerimi seve seve paylaşırım

Yıldız Hanım'ı (Stapelia grandiflora) bu vakitlerden itibaren ve kış boyunca pek sulamıyorum, toprağı iyice kurudukça az miktarda su veriyorum sadece. Haliyle besin takviyesi de almıyor ama ben kışa girerken bitkilerime bir kez MKP veriyorum, bu konudan bahsettiğim mesajlar burada ve burada, bir tane de burada varmış

Başlarda, yani daha küçükken kış gelince (donlar başlayınca) içeri (ısıtılmayan odaya) alıyordum ama son iki senedir kışı dışarıda geçiriyor, şiddetli donlarda üstüne poşet geçiriyorum, bir sorun yaşamadık.

Ancak sizinki henüz bebek olduğu için bence kışın içeri almanız daha güvenli olacaktır, ısıtılmayan bir oda ya da kapalı balkon falan olabilir, sıcak bir yer olmasın ve yeterli ışık alabilsin. Çünkü her ne kadar şiddetli donlardan korumak gerekse de soğuklama ihtiyaçları var bu arkadaşların

Umarım yardımcı olabilmişimdir

A_NOMAD Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön