Balkonda domates yetiştirmeyi düşünüyorum bunun için klinoptilolit
vb materyallerden bir harç hazırlayacağım çünkü organik bir materyalin içine eksenizde balkonda hiçbir zaman istenilen suyu bitkiyi alamıyor çok çabuk kuruyor ve külleme hastalığı kaçınılmaz son oluyor ve tutan meyveleride kaybediyoruz.
Araştırınca iki tane firma çıkıyor rota mdencilik ve gördes zeolit,burda bayide de satılan bir ürün var ama markası farklı ve ucuz 20 lira.
Firmaların yayınladıkları buroşürlerden bakınca değerler hesaplanırken farklı yöntemlerden faydalanmışlar,gördes firması kdk için kjeldah yöntemi kullanırken rota madencilik Methylene Blue Chloride metodu kullanmış ama yinede değerler birbirine yakın yine porozitelerde birbirine yakın.
Acaba hangisinden almalıyım ? yukarda birisi yazmış rota madencilik ürünü 85+kdv,diğeri 25 tl tabi 2016 fiyatları.
Sormak istediğim bazı değerler çok yakın birbirine diğerini pahalı yapan değer nedir diğerinin bor değeri veya nem miktarı olabilir mi ? bu değerler her ikisinde de net değil. Sonuçta benzer ürünlerse 3 aşağı beş yukarı aynı olması gerekir ama muazzam fark var.
Ben bu üründen en fazla 25 kg kullanırım bu yüzden kalitelisini almak istiyorum