Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel
Sn. its_just_a_ride amaç artık demagoji yapılmasını engellemek.
Tek başıma veganlığı ve prensiplerini savunmak zorunda kalmış olmaktan fena halde sıkıldım.
Burası bir mutfak başlığı aslında, burada biz vegan süt, vegan peyniz ve diğer vegan gıda ve yemek tarifleri paylaşıyor olmalıydık.
Ancak başından beri bu başlığı boğmaya çalışan insanlardan korumak zorunda oldum.
Zamanımı ve enerjimi kemikleşmiş fikirleri değiştirmek için harcamak külliyen zarar.
Dön dolaş aynı sığlıkta fikirler ve sorular.
Sunduğum hiç bir makaleyi okuyan yok, linklerini verdiğim filmleri izleyen yok.
Yoksa Earthlings adındaki belgeseli izleyen herkesin etkilenmemesi mümkün değil.
Beni kendi ırkımdan soğutan bir filmin başkaları üzerinde hiç etki yapmamış olması nasıl olabilir?
Düşünmüyor, hissetmiyor olmalılar
https://www.youtube.com/watch?v=giHWqogLzlQ
Hepimize kolaylıklar dilerim.
|
Sn. Jezebel, yorumum sizi eleştirmeye yönelik değildi. Fark ettiğinizi umuyorum. Özelden genele yaymaya çalıştım konuyu. Gerçekten dünya'da çok fazla sorunumuz var: salgın hastalıklar, açlık, küresel ısınma, vahşi kapitalizm/emperyalizm vs. gibi. Bu sorunlardan biri olan yaşadığımız yerküreyi giderek yok etmek istemiyorsak ve de bizim gibi hissedebilen, acılar içerisinde sistematik bir şekilde öldürülen bu canlıların sesi olmak istiyorsak yapmamız gereken en doğru şey bitki bazlı diyete geçmek. Gerçekten bu kadar fazla ölüme gerek yok.
Paylaştığınız şeyler aksine bizzat çok önemli. Sosyal medya kanallarının yaygınlaşmasıyla birlikte forumlar o 2000'lerin başlarındaki ilgiyi yitirmiş olabilir ancak ağaçlar.net gibi bir bilgi deposunda bu tarz konulara değinmek önemli diye düşünüyorum. Mesajınızı her okuyan beğen butonuna basmıyor olabilir ancak başlığın görüntülenme sayısı size fikir verecektir.
Bu nedenle yemek tariflerinin vs.'nin yanında bu konulara da sıklıkla değinmeliyiz. Aksi durumda "veganlık", yüksek gelirlilerin, detokscu tayfanın uğraşı gibi görülüp örselenmekte. Bu doğru değil.