View Single Post
Eski 06-11-2017, 14:12   #1293
Kmpst60
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 04-11-2017
Değerli üstadlar,

Ben aranıza yeni katıldım. Sıcak kompost işine giriştim lakin bir türlü bozunma başlamıyor. İzlediğim yolu aşağıda kısaca anlatıyorum. Tecrübeli bir arkadaşımız yanlış bir nokta varsa ve söyleyebilirse sevinirim.
-Balkonumda 70 lt lik çöp kovasını 40-50 yerinden deldim. Altındanda küçük delikler açtımki su fazlalığı olursa aksın diye.
-Yeşil atıklarımın neredeyse tamamı mutfak atıklarından oluşuyor. Dışarıdan biraz yeşil ve kuru ot toplayarak zenginleştirmek amacıyla karışımda kullandı. Kuru madde olarak karton ve kuru ottan başka birşey yok.
-Karışım oranını göz kararı 1'e 1 yapmaya çalıştım ve kat kat yerleştirdim.
Bu karışımı yaklaşık bir hafta gözlemledim lakin ısı artışı olmayınca karıştırdığımda fazlaca ıslak olduğunu gözlemledim. Ayrıca çürük kokusu da vardı biraz.

Mine Hanımın videolarını izledim ve önce kuru madde ekledim. Ardından zemine ve üste 3 cm lik toprak ekledim. Lakin hala bozunma başlamadı. Havalar 8-10 derece, karışım da yaklaşık 10-15 derece...

Kovanın üstüne birçok yerinden deldiğim siyah çöp poşeti yerleştirerek sıcaklığın artmasını ümit ettim.Ama nafile...
Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Kmpst60 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön