View Single Post
Eski 02-11-2017, 18:59   #617
Sûz-i Dilârâ
Ağaç Dostu
 
Sûz-i Dilârâ's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-10-2007
Şehir: Tarsus
Mesajlar: 3,042
Rivea corymbosa (yılbaşı sarmaşığı), saksı değişiminden sonra bir ara coşmuş, ben köye gidince bozulmuştu, bol su ve iki kere npk ile bu hale geldi.

Ha bu arada size çekirgelerden bahsetmedim. Yokluğumda çekirgeler dadanmış renkleri yeşil olduğundan uzun süre yaprakları yiyenin ne olduğunu bulamadım ama takipten vazgeçmediğim için bir gün yerdeki yemyeşil koca çekirgeyi görünce zar zor yakalayıp apartman bahçesine -ev sahibi teyzenin ağaçlarının üzerine- attım (genel olarak balkonumdaki bütün zararlıları oraya atarım aramızda kalsın).

Bu çekirgeler bu sene musallat oldu. Geçen günde bir tanesi (serçe kadar, rengi de onlarınki gibi) ben balkondayken şak diye önüme düştü, bitkilerimi gözüne kestirmiş olmalı, onu da yakaladım atmaya çalıştım ama parmağıma o kadar güçlü tutunmuş ki bir türlü başaramadım (hatta minicik kan da çıktı). Çabalayıp dururken canı istediği için kendini parmağımdan kurtarıp bir sıçrayışta karşıdaki palmiyenin üzerine kondu

İşte çekirgelerin pek sevdiği yılbaşı sarmaşığım

Name:  IMG_1777.jpg
Views: 536
Size:  63.0 KB
Name:  IMG_1779.jpg
Views: 548
Size:  59.0 KB

Madagaskar yaseminim, mis kokulum. Geçen sene kışın hiç bir canlılık emaresi kalmamıştı, budayıp kenara almıştım, ilk filizi görmem için altı ay geçmesi gerekti. Çiçek açmadı ama kurtuldu ya bu sene açmasa da olur.

Name:  IMG_1775.jpg
Views: 554
Size:  56.1 KB

Bu da zengarden'da sarmaşık formlu-kokulu diye satılan ancak çalı formlu-kokulu çıkan mis kokulu sarı çiçekli yaseminim. Formu benim için önemli değil kokulu diye almıştım Bu sene salkım salkım birbiri ardına açan kokulu-sarı çiçekleriyle beni mestetti.

Hem de çok cefakâr, iki senedir berbat bir toprakta, yarı aç yarı susuz -ama hiç hastalanmadan, bitsiz, piresiz- şikâyet etmeden yaşadı, bir hafta oluyor saksısını değiştirdim, onu daha güzel gösterecek koyu yeşil, kare bir saksıya geçirdim. Sarı çiçekleri üzerinde daha güzel görünecek.
Name:  IMG_1781.jpg
Views: 550
Size:  52.5 KB

Sûz-i Dilârâ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön