Kendimi şanslılar listesine atacağım
Cuma günü (evvelki cuma, iki kez siteye yazdım ama fotoğraf yükleyemedim, dolayısıyla şimdiye kaldı) sevgili Güler Hanım’dan bir paket geldi, ne olsa içinde, Clematis Armandii elbette. İtiraf ediyorum, kimsenin görmeyeceği bir yere geçip zıpladım sevinçten. Mecaz değil, hakiki. Benim yaşımda birinin ortalık yerde sevinçten zıplaması biraz tuhaf olurdu tabii. Neyse.
Önce Güler Hanım’ı aradım, sağ olsun C.Armandii çeliklerini hazırlarken mutlaka köklendirme hormonu kullanmam gerektiğini hatırlattı. Daha önce hiç böyle çelik hazırlamamıştım, belki tembellik belki cesaret edememek diyelim. Ama koskocaman, upuzun bir dal Clematis Armandii gelmiş, en çok istediğim, durulabilir mi, cık. Toplam 10 tane çelik hazırladım, inşallah doğru düzgün yapabilmişimdir ve inşallah hepsi köklenir.
Clematis çeliklerini hazırlarken… yani nasıl anlatsam, Güler Hanım’a bir kez daha özendim, imrendim, çok imrendim. Kıskanmadım, aynısı bende de olsun istedim
Bana gönderdiği C.Armandii dalı öyle güçlü göründü ki gözüme... aman tarif edemeyeceğim, nutkum tutuldu.
Güler Hanım’a bir kez daha teşekkür ederim.